Conservatoria van Gent, Tilburg en Maastricht bundelen krachten

Gent (redactie/mas) Studenten van de conservatoria van Maastricht, Gent en Tilburg vormen samen één groot symfonieorkest en brengen een prachtig programma met werken van Ludwig van Beethoven (Die Geschöpfe des Prometheus), Max Bruch (Vioolconcert nr. 1) en Johannes Brahms (Symfonie nr. 2), onder leiding van de Franse dirigent Roberto Benzi.

Boris Belkin, als docent viool verbonden aan het Conservatorium Maastricht, soleert in het populaire vioolconcert van Bruch.

Eén keer per seizoen komen de gevorderde studenten van de conservatoria van Tilburg, Gent en Maastricht samen om een groot symfonieorkest te vormen. Een week lang trekken zij zich terug op een neutrale plek om zich onder de leiding van kundige dirigenten en mentoren voor te bereiden op een symfonisch concert dat aan het eind van die week in de drie steden Tilburg, Gent en Maastricht, en de laatste jaren ook in Eindhoven uitgevoerd wordt.

De combinatie van afzondering en geconcentreerd studeren, de stimulerende invloed van een internationaal samengestelde groep studenten en het enthousiasme van de speciaal voor dit project geëngageerde gastdirigenten leidt telkens weer tot een artistiek hoogstaand resultaat.

Praktisch

Dinsdag 27 november om 20 uur

Muziekcentrum De Bijloke

J. Kluyskensstraat 2

9000 Gent

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here