SP.A-Aalst kiest vanavond zijn schepenen en OCMW-raadsleden

Aalst (redactie/mas) SP.A-Aalst roept vanavond (22/11) haar leden samen in een Algemene Vergadering om twee schepenen aan te duiden en de kandidaten voor de OCMW-raad.

Op voorstel van het partijbestuur moeten de leden kiezen voor één pakket schepenen. Ann Van de Steen en Dylan Casaer. Kiezen voor één van de twee is niet mogelijk. Tenzij er statutair een meerderheid is die de agenda wilt wijzigen.

Ann Van de Steen was van in het begin voorstander om verder te besturen en zag geen uitgesproken problemen om dit onder een N-VA burgemeester te doen en met Karim Van Overmeire op de schepencollegebanken. Ze zal zichzelf hoogstwaarschijnlijk opvolgen als schepen van Openbare Werken.

Dylan Casaer is vandaag als kandidaat schepen van Personeel voor bestuursdeelname. Een visie die hij herzag tijdens de post-electorale weken. Eerst was hij voor oppositie, tot er kans bestond schepen te worden. Toen werd hij voorstander van bestuursdeelname. Kwatongen op zijn departement vertellen dat hij tegen zijn zin weer op personeel moet komen.

Ook de OCMW-raadsleden dienen aangeduid. Met zeven raadsleden heeft sp.a er zeker twee. Maar met stemafspraken met de meerderheidspartijen zit er iets meer in. Twee en een half, bevoorbeeld. Dat wordt afwachten tot de OCMW-raadsleden worden gekozen in de gemeenteraad. OCMW-raden zorgen vaak voor verrassingen, wegens het ingewikkeld kiessysteem.

Daisy Van Gheit is een certitude. Vraag is wie er met haar mee mag naar de eerste verdieping van de gasthuisstraat? Schuift Ann Van de Steen één van haar poulains naar voor of heeft de clan De Smedt nog voldoende invloed een ervaren OCMW-raadslid uit eigen middens naar voor te schuiven?

Er worden vanavond weinig problemen verwacht. Maar de laatste weken weet je op de Houtmarkt nooit…

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here