De zon kan niet zonder de maan… in de Vlaamse Opera

Gent (redactie/mas) …Licht kan niet zonder duisternis. De dag bestaat bij de gratie van de nacht. Of is het andersom? Eén ding is zeker: zon en maan, dag en nacht, licht en duisternis zijn er nooit tegelijk…

Eindelijk kan ze haar eigen verhaal vertellen. Wat bij Mozart niet kon, mag ze bij ons wel. De Koningin van de Nacht staat in deze voorstelling in de spotlight.

Samen met haar nachtegalen vertelt de Koningin hoe haar dochter Pamina plots verdween en hoe hulpeloos ze is zonder haar. Maar gelukkig is er een redder: Tamino. Samen met zijn kompaan Papageno gaat Tamino op avontuur om Pamina te redden. En misschien komen licht en duisternis eindelijk samen.

De jonge cineast Gust Van den Berghe debuteert als regisseur voor het live-theater. Voor Koningin van de Nacht stelden hij en componist Jan van Outryve zichzelf de vraag wie de Koningin van de Nacht nu eigenlijk is? In Mozarts opera Die Zauberflöte leren we haar immers nauwelijks kennen. Is ze werkelijk zo boosaardig, zo op wraak gericht?

Op die manier vertellen ze een verhaal dat aansluiting vindt bij het beroemde origineel. Jan van Outryve componeerde een nieuwe partituur die hij vermengt met de muziek van Mozart. Koningin van de Nacht is een nieuwe en levendige muziektheatervoorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar.

De fascinerende stemkunstenares Greetje Bijma zal De Koningin van de Nacht tot leven brengen bijgestaan door jonge solisten en het Kinderkoor van de Vlaamse Opera en performer Haider Al-Timimi in de rol van Papageno..

Deze voorstelling loopt in de Vlaamse Opera parallel met de spannende eigentijdse productie van Die Zauberflöte en gaat daarna op tournee door Vlaanderen.

info:: www.vlaamseopera.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here