Literaire Lente in Gent

Je kan er niet naast kijken: overal zie je grote gele vlinders opduiken die de Literaire Lente aankondigen. Initiatiefnemer is boek.be, de vereniging van uitgeverijen, boekhandels en boekenimporteurs in Vlaanderen. Opvallend is de grote concentratie van evenementen in Gent. Is de stad van de Boekentoren nu ook boekenstad? "We hebben voor Gent gekozen als ankerstad voor de Literaire Lente", zegt Geert Joris, directeur van boek.be. "Toch blijft Antwerpen de boekenstad. We zien Gent wel als de creatiestad voor letteren en muziek". Bedoeling is om naast een groot literair evenement in het najaar ook in het voorjaar een aantal goede publicaties in de schijnwerper te zetten.

Op 8 april werd de Literaire Lente op feestelijke wijze ingezet in de Gentse Vooruit met Grasduinen, een podiumprogramma met Saskia de Coster, Yasmine Ghata, Oek de Jong, Peter Terrin en Jeroen Theunissen. Aansluitend werden de Tekstbaronnen Literair gepresenteerd. Maar een feest is natuurlijk pas écht een feest, wanneer u ook kan dansen. Daarom was er het Literair Lentebal in de Balzaal om dansend de lente in te zetten.

Heel wat auteurs, boekhandels en cafés gaan voluit voor de Literaire Lente. In de deelnemende boekenwinkels zijn de 24 geselecteerde Lenteboeken te koop aan een lanceringsprijs. In Gent kan u daarvoor terecht in Club, Fnac, Standaard Boekhandel, en in Walry. U herkent de boeken ook aan de vlindersticker. Op 15 april kan u van 14 tot 16 uur terecht in de Standaard Boekhandel (Kouter) voor de Literaire Lente Loslippig. Op 20 april leest Geertrui Daem fragmenten voor uit haar nieuwste roman Olympia in de Hotsy Totsy. En op 22 april kan u om 12u in de FNAC terecht voor een interview met Diane Broeckhoven. Beide evenementen worden gevolgd door een signeersessie met de auteur.
Voor de Gentse initiatieven bent u welkom op www.literair.gent.be
Wil u meer weten over de Literaire lente dan bent u welkom op www.boek.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here