Politiepost Matonge kent moeilijke start

Brussel (redactie/mas) “Om een antwoord te bieden op de drugshandel, criminaliteit en rivaliserende stadsbendes heeft de lokale politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene in samenwerking met de gemeente Elsene een nieuwe politiepost ingehuldigd in het hart van de Matongewijk. De opening heeft een jaar vertraging opgelopen omdat er onder meer kogelwerend glas moest aangebracht worden.” Dit schreef HLN in oktober 2012.

Twee maanden later is de Antenne in de autovrije Lange Levenstraat operationeel. Alleen is er nog steeds geen computersysteem operationeel. PV’s kunnen nog steeds niet verwerkt worden. In Brussel is geduld een deugd.

Basisdoelstelling van de politiepost in de Lang-Levenstraat 16 is om de wijk opnieuw gezelliger te maken na klachten van buurtbewoners en handelaars waaruit een toenemend onveiligheidsgevoel bleek.

Belg.be ontdekte dit weekend dat de drugsverkoop, vroeger midden in de uitgangsstraat, zich nu verplaatst heeft naar de aanpalende Vredestraat. Zonder problemen drugs kopen op straat is er geen probleem, op 30 meter van de open politiepost…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here