Brutale moord op een hondje afgerond

De onderzoeksrechter in Oudenaarde heeft het onderzoek van een brutale moord op een hondje afgerond. Alles speelde zich af in een woning te Bavegem (deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem) in december 2011.

Volgens een getuigenis was het een zoveelste oplopende slaande ruzie tussen een jong koppel, dat eindigde met de dood van een oud blind hondje. Eerst had de man zijn vriendin toegetakeld om daarna zijn razernij verder uit te werken op het hondje. Hij nam het beestje bij de staart en gooide het zodanig hard tegen de bench, dat de afdruk in het lichaampje te zien was.

Het hondje deed na deze eerste brutale aanval zijn behoefte uit schrik, waardoor de man nog meer door het lint ging. Het dier werd tweemaal tegen de muur gegooid en werd daarop met een hevig bloedend gescheurd neusje bij de pootjes in de stal gegooid. Het beestje was stervende en de man twijfelde of hij het al dan niet levend zou begraven. Uiteindelijk vermoordde hij het in koelen bloede met een spade.

De getuigenis kwam hard aan bij BLID, waarop er dan ook klacht met burgerlijke partijstelling werd ingediend bij de onderzoeksrechter te Oudenaarde.

“Het onderzoek is afgerond en we zijn van mening dat de onderzoeksrechter enorm veel werk in het dossier heeft gestoken en uiterst ver is gegaan in het onderzoek. Het is nu aan de procureur om de misdadiger voor de rechtbank te brengen en we hopen dat men het strafdossier niet gaat seponeren, want dat zal niet gepikt worden door dierenliefhebbers en een slecht signaal zijn naar de aanpak van dierenmishandeling. De feiten zijn zwaar genoeg om iemand te veroordelen levenslang geen dieren meer te mogen houden! ”, alsnog BLID-voorzitter Dirk Blanchart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here