Brugge wil bezoekers met mobilhomes goed ontvangen

Vooraf moet het duidelijk zijn dat de mobilhometoeristen, die thans in hun wagen op de openbare weg overnachten, in overtreding zijn met de wetgeving. Dit is ook het geval voor degenen die in hun campingcar overnachten op een parkeersite. Deze plaats is wel gereserveerd voor mobilhomes, maar dan alleen om te parkeren, niet om er te overnachten. Om de nacht door te brengen, kunnen deze bezoekers meestal terecht op een campings. In Brugge kan je terecht op het dichtstbijzijnde kampeerterreinen Camping Memling op Sint-Kruis; indien deze volzet, wordt vlot doorverwezen naar 't Klein Strand in Jabbeke. Beide campings bevinden zich op een boogscheut van de binnenstad.

Binnenkort echter wordt in Brugge een nieuwe overnachtingsmogelijkheid geschapen voor mobilhomehouders. Voor een oplossing ten gronde zijn besprekingen gevoerd met Interparking, die de autocarparking aan de Bargeweg exploiteert. Een deel van de autocarparking, met name aan de westkant van het Kanaaleiland, zal ingericht worden voor dit soort voertuigen die wensen te overnachten. Het gaat hier om belangrijke investeringen, vermits voorzien wordt in een comfortabel onderkomen voor 38 voertuigen. Hiervoor is reeds een bouwaanvraag ingediend. Bovendien zal dezelfde firma ook investeren in een betere uitrusting en onthaal aan de andere kant van de autocarparking, waar de mobilhomes nu onderkomen vinden, voor mobilhomehouders die er tijdens de dag willen parkeren. Ze zullen er gebruik kunnen maken van alle benodigde infrastructuur.

Zoals in alle dossiers zal het Stadsbestuur vanzelfsprekend alle voorhanden zijnde subsidielijnen aanspreken. Alleen is dat in dit specifieke geval nog niet mogelijk omdat de reglementering van de subsidiërende instantie, met name Toerisme Vlaanderen, nog niet klaar is. Van zodra dit het geval is, zal het Stadsbestuur uiteraard alles in het werk stellen om dit project subsidiabel te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here