Verbouwingen lokalen Gentse Roei- en Sportvereniging en ingebruikname ponton

De lokalen van de Gentse Roei- en Sportvereniging, kortweg GRS genoemd, zijn toe aan verbouwingswerken. De Sportdienst Stad Gent werkte samen met de club in 2011 het bouwprogramma uit. De officiële eerstesteenlegging vindt plaats op dinsdag 13 november 2012.

De lokalen van de GRS aan de Vissersdijk (Watersportbaan) zijn verouderd en te klein voor 450 clubleden. Hierdoor dringt een grondige renovatie en uitbreiding zich op. De opdracht voor het ontwerp werd door exploitatiepartner en bouwheer TMVW toegewezen aan het Architectenbureau Van Derbeken bvba. De aanneming werd toegewezen aan Algemene Ondernemingen Himpe NV uit Loppem voor een bedrag van 987.650 euro, exclusief btw.

De werken voorzien onder meer in nieuwe, ruime kleedkamers, sanitair, berging, een grote keuken en een tweede stookplaats. Opvallend bij het ontwerp is de herinrichting van de lokalen. De horeca en vergaderzaal zijn gescheiden van het sportgedeelte waarin sanitair, kleedkamers, een leslokaal en loodsen zijn ondergebracht. Op deze manier kan de exploitatie van beide apart gebeuren. Het ontwerp heeft extra aandacht voor duurzaamheid, brandveiligheid en toegankelijkheid van de accommodatie

De werken worden in april 2013 afgerond. Parallel met het bouwdossier heeft de Stad Gent ook een investeringssubsidie toegekend aan de club om het oude houten instapponton aan de Leie aan te pakken. Het nieuw modulair ponton uit kunststofblokken is sinds 14 oktober 2012 in gebruik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here