Geert Fierens vertelt David tegendraads

In David tegendraads brengt Geert Fierens in zijn gekende begeesterende en enthousiaste stijl, een van de boeiendste en meest menselijk figuren uit het Oude Testament tot leven.

Wie kent er nu David niet?
Het was toch David die als kleine herder tegen de grote reus Goliath ging vechten? En won! En dan later koning werd in de stad Jeruzalem. En we kennen hem toch ook door de ‘ster’ die naar hem genoemd wordt. Niet zomaar een ster, maar een met twee door elkaar verweven driehoeken: hét symbool van Israël.

En elk jaar horen we Kerstmis vertellen dat Jezus uit het huis van David afstamt. Ja toch?! Dan is het heel duidelijk: iedereen kent David!
Of kennen we hem toch niet (helemaal) ? Maar wist je ook dat deze uitverkorene méér dan zeven jaar heeft rondgetrokken als een zwerver en een vluchteling met in zijn zog een stelletje rovers en sjofelaars?

En dat hij verschillende vrouwen het hof heeft gemaakt? En dan zwijgen we nog over het feit dat hij volgens de Bijbelverhalen zeker negen zonen had (misschien zelfs twaalf) van … jawel evenveel vrouwen. En dat diezelfde zonen later het leven zuur hebben gemaakt voor elkaar, tot zelfs onderlinge doodslag toe! Zo mooi was het blijkbaar ook niet allemaal …. Wie was hij dan? Een ‘tegendraads’ iemand? Een ijdeltuit of een gezalfde Gods? In de vier dikke Bijbelboeken die ons worden aangereikt , wordt op het eerste zicht een succesrijk levensverhaal uitgebreid en gedetailleerd beschreven: van herder over militair tot koning: hij kon terugkijken op een geslaagd carrière.

Wil je zelf ontdekken hoe tegendraads David wel was, ben je van harte welkom
Zaterdag 08 december 2012 O.-L.-Vrouw van Bijstandkerk Aalst / Mijlbeek
Aanvang: 20.00 u.
Inkom: 6 euro
Reservatie: 0476/68.17.34 tussen 17.00 u. en 20.00 u.
davidreservatie@telenet.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here