Yves Desmet wordt de nieuwe hoofdredacteur van De Morgen

Nieuw duo aan de top van De Morgen. Yves Desmet (53) wordt de nieuwe hoofdredacteur van De Morgen. Hij wordt daarin bijgestaan door adjunct Brecht Decaestecker (33). Het duo volgt Wouter Verschelden op, die de voorbije twee jaar leiding gaf aan de krant.

De Persgroep en Wouter Verschelden hebben deze namiddag in onderling overleg besloten hun samenwerking te beƫindigen.

Yves Desmet, die al hoofdredacteur was van 1994 tot 2001, moet met zijn ervaring en maturiteit het jonge en talentvolle team van De Morgen inspireren om de vernieuwingsoperatie van de voorbije twee jaren een stevige onderbouw te geven en op een consistente manier verder te zetten.

Yves Desmet en Brecht Decaestecker, die allebei bekend staan als topjournalisten met een eigenzinnige pen, moeten de dagelijkse, journalistieke maatstaf zijn voor De Morgen.

De krant ambieert anno 2012 een jonge, onafhankelijke en verfrissende kwalitatieve stem te zijn, voor iedereen die met dit land en deze planeet vooruit wil.

De Morgen wil dit doen op een creatieve, intelligente manier, waarbij begrippen als duurzaamheid, ecologie, sociale rechtvaardigheid, verdraagzaamheid, en openheid van geest centraal staan.

Het DNA van De Morgen wordt meer dan ooit: scherp, kritisch, positief ingesteld en met gevoel voor humor.

Tegelijkertijd wil de nieuwe hoofdredactie verder bouwen aan de dagelijkse garantie om voor elke lezer een betrouwbare gids te zijn in een wereld die al te vaak door de waan van de dag wordt overstemd.

Zowel de redactie van De Morgen als De Persgroep danken Wouter Verschelden voor het harde werk tijdens de voorbije vernieuwingsoperatie en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here