Aandacht voor dieren tijdens de Ronde van Vlaanderen

Morgen komt wielergekkend Vlaanderen terug massaal naar buiten voor de Ronde van Vlaanderen. Uit alle hoeken van het land zakken wielerliefhebbers af naar de Vlaamse Ardennen, de kuitenbijters van het wielerpeloton, om hun favoriete renner aan te moedigen en naar de overwinning te roepen. Dit wordt daarom bij goed weer aangeprezen als familie-uitstap bij uitstek en daar hoort natuurlijk ook de hond bij.

Honderden honden worden jaarlijks opgemerkt lang het parcours van de ronde. Op zich is er niets aan de hand als men met de honden aangelijnd in een veilige zone blijft staan en de hond onder controle blijft houden.

Maar het gaat niet altijd zo. Bij het naderen van de wielerkaravaan gaat de aandacht van sommige toeschouwers volledig naar het wielergebeuren en de hond dus wel eens vergeten wordt en meegesleept wordt door het gewoel van de wielergekte.

Deze situaties zijn voor honden geen gewenning waardoor ze angstig en onnodig agressief kunnen worden en bijten. Zo zou een voorbijkomende renner van tussen de benen van de toeschouwers een hondenbeet kunnen krijgen. Of een hond die te dicht bij de doorgang staat, zou door een volgwagen overreden kunnen worden. Bron: BLID

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here