Aalst: CD&V en N-VA besturen sowieso, met of zonder SP.A

Aalst (redactie/mas) In Aalst gaat CD&V in elk geval een coalitie vormen met de N-VA, of  SP.A nu maandagavond beslist mee te doen of niet. Ze hebben helemaal geen probleem om met Karim Van Overmeire, ex-Vlaams Belang en nu N-VA, als toekomstig schepen van Vlaamse zaken en Integratie, te besturen. Blijkbaar heeft de ACW-vleugel binnen de partij, veel minder sterk dan vroeger, er geen probleem mee.

Ook zonder de socialisten is er een meerderheid, van 23 zetels op 43. Met de Vlaamse socialisten zit de meerderheid wat comfortabeler, maar de socialisten zijn niet echt nodig, zegt toekomstig burgemeester van Aalst, Christophe d’Haese (N-VA).

“Deze coalitie heeft een meerderheid. We zullen inderdaad verder gaan met CD&V. Voor de N-VA en CD&V geldt trouwens overduidelijk dat de overeenkomst de partijen tot wet strekt. Eigenlijk verwachten wij van de SP.A net hetzelfde.”, verklaarde hij aan de Redactie van VRT.

Het artikel in De Morgen waarin Filip De Winter gisteren verklaarde dat de overgelopen VB’ers naar N-VA, deze partij zullen gebruiken om hun programma te realiseren, is niet van die aard, de kritische vleugel in Aalst toegevingen te laten doen. Na Bruno Tobback, heeft nu ook Daniël Termont gezegd dat het voor hem niet kan.

Nu N-VA en CD&V laten weten dat ze SP.A niet nodig hebben, lees: ze zijn het vijfde wiel aan de wagen, kun je de vraag stellen wat je nog in zo een coalitie kunt gaan doen?

N-VA zou graag Ann Van de Steen als schepen hebben voor haar expertise en omdat ze één van de betere schepenen van Openbare Werken was die Aalst heeft gekend, aldus het personeel op het stadhuis. Maar met ir.-architect Van Dorpe hebben ze een valabele kandidaat achter de hand. En zo komt er een plaats vrij om de jongeren met (te)veel stemmen gunstig te stemmen en ze toch in het schepencollege te loodsen.

Maar eerst maandagavond afwachten, voor de algemene ledenvergadering van de SP.A, die uitwijkt naar De Brug op Hertshage voor de vergadering, voor de clash tussen de ‘bestuurders’ en de ‘ideologen’. Eigenlijk een keuze tussen na 4 verkiezingen op rij met verlies, zich verder kapotbesturen, zoals een partijtopper het verwoordde, of kiezen voor herbronning en over zes jaar met een ‘new-sp.a’ aan de meet komen.

Politiek in Aalst, ja, ze zijn in Aalst niet als al die anderen…

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here