Hotel en Bakkerijschool Tweebruggen valt in de prijzen

De Hotel en Bakkerijschool Tweebruggen nam voor de derde maal deel aan de prestigieuze Internationale hotelscholenwedstrijd 'Bartolomeo Scappi' in het Italiaanse Bologna. Concurreren met tal van Europese landen is voor de Gentse hotelschool nu eenmaal een echte uitdaging. Jeroen Poppe uit het zesde jaar Hotel heeft met zijn cocktail 'Frozen Flame' de derde prijs behaald. Zijn opdracht: een originele alcoholarme cocktail maken met passend garnituur. Er mochten niet meer dan 5 verschillende ingrediënten gebruikt worden, sommige van de ingrediënten waren verplicht.

Klasgenoot Tomas De Jonghe behaalde een mooi resultaat met zijn keukenbereiding en kreeg daarvoor een eervolle vierde plaats. Zijn opdracht was een recept voor 4 personen met verplicht gebruik van Lambrusco. Voor deze wedstrijd is een goede kennis van de technieken vereist, alsook creativiteit en kennis van de Italiaanse producten en specialiteiten. De verschillende deelnemende landen stuurden hun meest gemotiveerde leerlingen naar deze wedstrijd van zeer hoog niveau en de leerlingen hebben zich extra ingezet om een goed resultaat neer te zetten.

Jeroen: "De naam van de cocktail wijst op enkele leuke effecten die verbonden zijn aan het serveren van het drankje. Het gebruik van ijs en bevroren rozenbaadjes geeft een zeker effect bij het serveren. De olie die in de citroenschil zit wordt gebruikt bij het flamberen. Ik moet echter benadrukken dat deze cocktail is arm aan alcohol en geschikt is voor een ruim publiek". Schepen van onderwijs Rudy Coddens was aanwezig bij de voorstelling van de cocktail: " De Hotel en Bakkerijschool is een gevestigde waarde en draagt bij tot de uitstraling van onze stad. De reputatie van de school opent veel deuren en het winnen van een prijs staat uiteraard mooi op een CV".
GVP.

De uitslag van 'Sezione Bar-Santal':

1e plaats: Lycée d'Hôtellerie et de Tourisme de St.-Quentin-en-Yvelines – Guyancourt France
2e plaats: Lycée d'Hôtellerie et de Tourisme Alexandre Dumas Illkirch – Cedex France
3e plaats: Hotel- & Bakkerijschool 'Tweebruggen' – Gent -België
In totaal waren er 16 hotelscholen waaronder 9 Italiaanse scholen. Scholen uit Zweden, Spanje, Oostenrijk, Portugal, Frankrijk en tenslotte de Hotel en Bakkerijschool Tweebruggen uit Gent.

Het recept van 'Frozen Flame':

Het ijs en de rozenblaadjes worden 24 uur in het glas in de diepvries gehaald en er op het laatste moment uitgehaald. Men vult de shaker met ijs en voegt er 2.5 cc rozensiroop van Monin en 2.5 cc witte Créme de Cacao aan toe. Dan voegt men 2 cc sap van bloedappelsienen en 2 cc citroensap aan toe. Goed schudden en uitschenken.
Dan neemt men 2 gestes van bloedappelsien die men tegen elkaar vastprikt met 2 stokjes. Dit zijn 2 pijltjes zwarte pasta die kruislings door de gestes geprikt worden. Het is door de olie in deze gestes dat men een licht flamberend effect bekomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here