Daniël Termont (SP.A burgemeester Gent) vindt dat SP.A Aalst beter niet kiest voor N-VA

Aalst (redactie/mas) Daniël Termont (sp.a), burgemeester van Gent, vindt dat sp.a Aalst beter niet in een coalitie stapt in Aalst, waar Karim Van Overmeire (N-VA en ex-Vlaams Belang) schepen wordt.

Termont ondertekende de petitie ‘Noig Verontruste Aalstenaars’ tegen de aanstelling van Van Overmeire. “Ik ben kwaad op onze eigen mensen in Aalst, want ik vind het onbegrijpelijk dat zij met meneer Van Overmeire willen onderhandelen. Zelf was ik nooit met hem aan tafel gaan zitten”, aldus een verklaring van Termont in  Knack.

Op maandagavond 5 november wordt de knoop door de sp.a doorgehakt op een algemene vergadering van de Aalsterse leden, die minstens zes maanden lid zijn. De Aalsterse partijtop verhuist van het Volkshuis, waar de vakbond de feestzaal halveerde voor vergaderlokalen, naar De Brug op Hertshage. Wegens de massale mobilisatie worden veel leden verwacht.

Eerder kantte nationaal voorzitter Bruno Tobback zich al tegen een coalitie met Van Overmeire. Hij noemde het “niet één maar meerdere bruggen te ver”. Inmiddels wordt er in Aalst achter de schermen gemobiliseerd om de juiste stem te krijgen. Meebesturen of oppositie. Of er op dit moment nog overleg is tussen de kampen om uit deze existentiële crisis te geraken, is de redactie officieel niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here