Harry Potter en de Vuurbeker nog voor DVD release verkrijgbaar

De Warner Bros. Home Entertainment Group maakt vandaag bekend dat "Harry Potter en de Vuurbeker" in Vlaanderen en in Nederland zal worden uitgebracht als download-to-own en als reguliere DVD-release. Via de onlangs ondertekende licentie-overeenkomst met de grootste home entertainment winkelketen Free Record Shop, wordt Warner Bros de eerste studio ter wereld die titels tegelijkertijd op DVD en als download-to-own op de markt brengt. Vanaf 4 april 2006 kunnen consumenten op de website van Free Record Shop (www.FreeRecordShop.be) keuze maken uit bijna 100 recente hits en grote klassiekers en deze op een legale en veilige manier downloaden.

"Harry Potter en de Vuurbeker" zal op 4 april – de officiële releasedatum van de DVD – op de downloadsite van Free Record Shop beschikbaar zijn. Het elektronische aanbod bevat recente titels als "Ocean's twelve" en "Constantine" en populaire actiefilms als de "Matrix Trilogie" en bijvoorbeeld "Lethal Weapon-4". Daarnaast zijn er tevens beroemde klassiekers beschikbaar zoals "Casablanca", "Doctor Zhivago" en "Gone with the Wind". Ook Nederlandstalige films als "Abeltje", "Pluk van de Petteflet", "Lepel" en "Minoes" zijn in het aanbod opgenomen. Het aantal download-titels zal in de toekomst worden uitgebreid met zowel klassieke als recente Warner Bros. titels.

"Wij zijn verheugd dat wij de eerste studio zijn die op een veilige en legale manier download-to-own films via Internet kunnen aanbieden, tegelijkertijd met de DVD-release, waardoor het ons mogelijk wordt om onze films op een aanvullende manier aan de consument aan te bieden, " aldus Kevin Tsujihara, President van de Warner Bros. Entertainment Group.

"Middels het samenwerken met lokale partners over de gehele wereld, boort Warner Bros. nieuwe bronnen aan om haar product te verspreiden. Daarbij zorgt één en ander ervoor dat deze wijze van distributie piraterij effectief zal tegengaan, omdat wij downloadproducten leveren die betaalbaar, legaal en van hoge kwaliteit zijn. We hebben als doel om de digitale distributie op wereldschaal tot in de uiterste finesses uit te voeren."

Het aanbod op de site van Free Record Shop (download-to-own ofwel elektronische sell-through) maakt het voor consumenten mogelijk tegen betaling een legale permanente kopie van een Warner Bros. film te downloaden, die vervolgens onbeperkt bekeken kan worden op de PC waarmee de film gedownload is. Alle voor download beschikbare Warner Bros. titels zijn beschermd door de anti-copieer software van Microsoft Digital Rights Management (DRM).

"We starten onze film download service met vele belangrijke Warner films, met als primeur "Harry Potter en de Vuurbeker", die op 4 april met de DVD- release, beschikbaar wordt gemaakt. We willen dat de consument gemakkelijk en legaal films kan downloaden en binnen onze overeenkomst met Warner wordt dit mogelijk gemaakt," aldus Serge Couvreur, Algemeen Directeur van Free Record Shop Belgium N.V. Binnen onze online strategie is het leveren van film een logische volgende stap.

"Via onze samenwerking met Free Record Shop zijn wij meer en beter dan ooit in staat om de consument te bedienen. Wij zullen ons dan ook inspannen om het aanbod van legaal en hoogwaardig Warner-product op zo'n groot mogelijke schaal aan te bieden, "aldus Ruud Lamers, Managing Director van Warner Home Video Benelux.

Over de Warner Bros. Home Entertainment Group De Warner Home Entertainment Group werd in oktober 2005 geformeerd om alle divisies van Warner Bros. betrokken bij de digitale distributie van entertainment content naar de consumenten te groeperen, met als doel de voordelen van de zich steeds verder uitbreidende technologiën te stimuleren en tegelijkertijd de risico's van deze technologiën te onderkennen en de economische waarde van de content te beschermen. De business units binnen WBHEG zijn Warner Bros Digital Distribution, Warner Home Video, Warner Bros. Interactive Entertainment (inlusief Warner Bros. Games), Warner Bros Technical Operations en Warner Bros. Anti-Piracy Operations.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here