Sp.a en VLD verwerpen 'recht op spelen' voor kinderen in Aalst

Gisterenavond besprak de Aalsterse gemeenteraad het voorstel van Groen! raadslid Els Keytsman om het "recht op spelen" voor kinderen reglementair vast te leggen. Keytsman vroeg om hiervoor een bepaling op te nemen in het politiereglement – net zoals Dendermonde dat al eerder deed. Op die eenvoudige manier wordt het recht op spelen voor kinderen gegarandeerd. Vandalisme en nachtlawaai blijven uiteraard wél strafbaar.

"Jongeren en kinderen spelen. Dat is nu eenmaal eigen aan hun jong zijn. Dat daar lawaai bij komt kijken is nogal evident, maar de meeste mensen vinden dit lawaai niet storend of hinderlijk." stelt de Aalsterse Jeugdraad terecht. Die bracht dan ook een positief advies uit over het voorstel.

Meerderheidspartijen sp.a en VLD lachten het voorstel echter weg. "sp.a en VLD vinden joelende kinderen blijkbaar overlast" moet Keytsman vaststellen. "Een eenvoudige aanpassing van het politiereglement garandeert kinderen en jongeren het recht op spelen. Wat in Dendermonde simpelweg wél kan, lukt in Aalst blijkbaar niét. sp.a en VLD geven hiermee het overduidelijke signaal dat kinderen en jongeren niet meetellen in Aalst."

Groen! hekelt ook het stemgedrag van de Aalsterse socialisten. Eerder liet de sp.a bij monde van Sam Van de Putte weten het Dendermondse voorbeeld te willen volgen. In de Aalsterse gemeenteraad stemmen ze echter hetzelfde voorstel unaniem weg.

Voor Groen! kunnen spelende kinderen nooit overlast berokkenen, en als Groen! na de verkiezingen van 8 oktober mag meebesturen in de stad Aalst, wil het ervoor zorgen dat spelende kinderen nooit meer als overlast kunnen worden beschouwd. "Kinderen moeten kind kunnen zijn en spelen." aldus raadslid Els Keytsman, lijsttrekker voor Groen! Aalst. "Groen! wil daarom in het politiereglement alle bepalingen schrappen die de spelactiviteiten van kinderen en de samenkomsten van jongeren beperken. Groen! wil verder een bepaling opnemen dat spelende kinderen nooit als overlast kunnen worden beschouwd."

Els Keytsman, www.keytsman.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here