Sonja Eggerickx nieuwe voorzitster Unie Vrijzinnige Verenigingen

Sonja Eggerickx werd zaterdag 25 maart door de Algemene Vergadering van de Unie Vrijzinnige Verenigingen, de vertegenwoordiger van de vrijzinnige niet-confessionele gemeenschap in Vlaanderen, verkozen tot de allereerste vrouwelijke voorzitter. Ze volgt professor dr. Michel Magits op. Daarmee wordt de gelijkwaardigheid van man en vrouw binnen de vrijzinnigheid bewerkstelligd. De Algemene Vergadering koos naast een kersverse voorzitter ook Luc Meys als secretaris, Stijn Peeters als penningmeester en Hugo Dufour en Paul Slabbaert als ondervoorzitters.

Sonja Eggerickx is inspecteur-adviseur voor het vak niet-confessionele zedenleer in het secundair onderwijs in Oost- en West-Vlaanderen. Ze was ondervoorzitter van de Unie Vrijzinnige Verenigingen en penningmeester van de Centrale Vrijzinnige Raad. Sonja Eggerickx is sinds jaren actief binnen het Humanistisch Verbond en was er lid van de Raad van Bestuur van begin jaren '80 tot de huidige hervorming. Van daaruit was ze lid van de HV-vrouwencommissie. Ze was eveneens voorzitter van de Werkgemeenschap Leraren Ethiek (WLE) en vormde deze organisatie om van een feitelijke vereniging naar een vzw die effectief lid werd van de Unie Vrijzinnige Verenigingen. Zij vertegenwoordigt de WLE in de Raad van Bestuur van de Unie Vrijzinnige Verenigingen.

Sonja Eggerickx participeert sinds geruime tijd aan de internationale congressen van de International Humanist and Ethical Union, waarvan ze nu eerste vice-voorzitter is. Binnen Europa maakt ze deel uit van de board van de European Humanist Professionals. Sonja Eggerickx volgt professor dr. Michel Magits op als voorzitter van de Unie Vrijzinnige Verenigingen en covoorzitter van de Centrale Vrijzinnige Raad, wiens voorzittersmandaat liep van 1997 tot 2006.

Professor dr. Michel Magits is als gewoon hoogleraar verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Brussel, waar hij voorzitter is van de vakgroep Metajuridica. Hij is doctor in de Rechten en doctor in de Geschiedenis. Hij was decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van 1988 tot 1991 en van 1998 tot 2002. Van 1991 tot 1994 fungeerde hij als voorzitter van de Onderwijsraad. In 2003 was hij lid van de expertengroep 'Evaluation de la Qualité Droit', ingesteld door de 'Conseil des recteurs' van de Franse Gemeenschap. Op 29 juni 2004 werd hij door de Raad van Bestuur van de VUB aangesteld als vice-rector Studentenbeleid.

Voor verdere informatie: Unie Vrijzinnige Verenigingen Federaal Secretariaat Brand Whitlocklaan 87 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe Tel. 02/735.81.92 e-mail: cmd.federaal@uvv.be contactpersoon: Marina Van Haeren, secretaris-generaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here