Als u mijn plaats neemt, neem dan ook mijn handicap

Sp.a-volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Dylan Casaer, Cathy Grysolle, sp.a-lid en ervaringsdeskundige, en sp.a voeren op zaterdag 25 maart om 10.30 uur actie in de Molenstraat ter hoogte van de parkeervakken voor gehandicapten. Ze plaatsen er (tijdelijk) een bord 'Als u mijn plaats neemt, dan ook mijn handicap' en wijzen voorbijgangers op de noodzaak van het correct gebruik van parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Uit cijfers van de minister van Justitie blijkt dat er in 2004, 2453 inbreuken werden vastgesteld inzake onrechtmatig parkeren op een parkeerplaats voor personen met een handicap. In 2003 werden er slechts 20 inbreuken vastgesteld. De nieuwe verkeerswet legde meer nadruk op het belang van parkeerovertredingen, bijgevolg is men ook strenger gaan controleren. Die 2453 vastgestelde overtredingen zijn eigenlijk nog maar een topje van de ijsberg.

De cijfers voor 2005 zijn nog niet bekend, maar volksvertegenwoordiger Dylan Casaer heeft die wel laten opvragen. Verder vraagt Casaer het Aalsterse stadsbestuur om medewerking. In een brief vraagt hij de stad dergelijke borden aan te kopen en extra controles op die specifieke foutparkeerders uit te oefenen. Wie zich toch onrechtmatig op dergelijke plaats parkeert, loopt de kans een boete van 100 euro te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here