Britse premier wil scholieren in 2014 naar Vlaanderen sturen

 

Aalst (redactie/mas) Meer dan vijf miljoen euro maakt de Britse premier David Cameron vrij om miljoenen Britse tieners naar de Westhoek te laten overkomen. Hij wil in 2014 alle leerlingen van de middelbare school naar de Westhoek sturen om de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Toerisme West-Vlaanderen en Ieper zijn er klaar voor.

Met het budget wil hij per middelbare school in Groot-Brittannië minstens twee leerlingen en één leerkracht een bezoek laten brengen aan de oorlogsgraven en -monumenten in West-Vlaanderen. Maar Cameron hoopt dat de scholen veel meer leerlingen zullen sturen. Het liefst zelfs allemaal.

“Ik hoop dat dit initiatief eert wie ons gediend heeft en doet herinneren wie er gestorven is, zodat de lessen die we geleerd hebben ons hele leven lang nog bij blijven”, zo zei hij in een toespraak. De schoolreizen zouden beginnen in de lente van 2014 – exact honderd jaar na de start van de Grote Oorlog – en zouden duren tot maart 2019. De schoolreizen zijn slechts een klein deel van een groot Brits project rond de honderdjarige viering van de oorlog.

Het plan van Cameron is niet alleen goed voor de Westhoek, wellicht zal er ook in de rest van het land geprofiteerd kunnen worden van het hoge aantal toeristen.  Als er zo’n pak mensen naar hier komt, is dat een toegevoegde waarde voor heel Vlaanderen en België.

Laat alle jongeren van over de hele wereld maar naar hier komen, zodat ze de vredesboodschap aan iedereen kunnen doorgeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here