Aantal Internet aansluitingen groeit gestaag

Het aantal Internet aansluitingen in België groeide vorig jaar tot 2.187.000 à rato van 7,6% op jaarbasis. Dit komt neer op een matige groei van het aantal aansluitingen en bevestigt de groeiende trend van 2005. De groei komt op rekening van de breedbandaansluitingen terwijl de dial-in verbindingen verder blijven dalen.

Bij de Belgische gezinnen groeiden de Internet aansluitingen tot een totaal van 1.771.000. De breedband aansluitingen (kabel, xDSL en draadloos) bij de gezinnen groeiden verder tot 85,5% van het totaal aantal aansluitingen. In het zakelijke segment was er een algemene groei tot 416.000 aansluitingen. Ook hier kwam de grootste groei opnieuw van breedband terwijl de andere types van aansluiting bleven dalen. In het zakelijke segment neemt breedband nu 95,6% van alle aansluitingen voor zijn rekening.

Alhoewel België nog steeds vertoeft in de top 5 van de best presterende landen in de EU wat breedband penetratie betreft, blijft het toch achter op Nederland, Denemarken, IJsland en Finland. De totale groei van breedband lijnen in de EU groeide in 2005 met 57,4% tegenover 18,5% in Belgie. Volgens ISPA hangt de Internet groei in België vooral af van het vertrouwen in het Internet en de mate waarin de ICT industrie een veiliger Internet kan garanderen. De uitvoering van het 'Internet Voor Iedereen' plan met als doel het verkleinen van de digitale kloof wordt in dit verband nauwlettend gevolgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here