Gabriel Rios en Flip Kowlier in de Zebrastraat

De Gentse Zebrastraat wil een speciale plaats zijn, waar huurders graag wonen en bezoekers graag komen. De Stichting Liedts-Meesen kocht in 2002 het totaal uitgeleefde sociale woningbouwcomplex "De Cirk". In 1906 ontwierp de Gentse stadsarchitect Charles Van Rysselberghe in de Zebrastraat de eerste "werkersappartementen" van Europa, maar tegen het eind van de jaren 90 was "De Cirk" hopeloos uitgeleefd. De schaduw van de sloophamer hing al over het complex toen de Stichting onder het stof een blinkende parel herkende.

Met evenveel daadkracht als respect voor de oorspronkelijke architectuur, werd "De Cirk" gerenoveerd. Het resultaat is een moderne site met 72 woningen, een multifunctionele ontmoetings- en receptieruimte, 5 conferentiezalen en 750 m² tentoonstellingsruimte; dit alles gelegen rond een ovaalvormig wateroppervlak dat in nauwelijks 24 uur plaats maakt voor een unieke tijdelijke evenementenruimte. En om dit speciale middenplein in te huldigen zal Gabriel Rios de zomer naar Gent halen. Maar meer nog: Gabriel Rios sleept meteen ook partner in crime Flip Kowlier het podium op. Afspraak donderdag 23 en vrijdag 24 om 20 uur in de Zebrastraat. Tickets via voorverkoop 19 euro en ter plaatse 21 euro.

En vanaf 1 april bent u welkom voor Update, een internationale tentoonstelling die het digitale en het interactieve als uitgangspunt neemt. Een eerste initiatief in die richting was de tentoonstelling Stippels en Pixels, die meer dan 3000 enthousiaste bezoekers over de vloer kreeg. Nu wil de Zebrastraat verder gaan op de ingeslagen weg met Update: een tentoonstelling van internationale digitale installaties, met als rode draad het thema "oorsprong".

www.zebrastraat.be
www.gabrielrios.be
www.flipcowlier.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here