Wie wordt de Unesco-ambassadeur van Wortel- en Merksplas-Kolonie?

Wie wordt de Unesco-ambassadeur van Wortel- en Merksplas-Kolonie? De vzw Kempens Landschap strikt een bekende persoonlijkheid voor het uitdragen van de UNESCO-boodschap.

De laatste tijd kwamen Wortel- en Merksplas-Kolonie heel wat in het nieuws met verschillende projecten. Zo werd op 5 juli nog het samenwerkingscharter “Koloniën van Weldadigheid – op weg naar UNESCO-werelderfgoed” ondertekend tussen de Nederlandse en Vlaamse partners van de Kolonies van Weldadigheid. Op 1 oktober werd de maarjarensubsidiëring voor de restauratie van de Grote Hoeve en Kapel van Merksplas officieel ondertekend door de Vlaamse Overheid en de provincie Antwerpen, belangrijke restauratiewerken aan het gebouwenpatrimonium werden reeds uitgevoerd of zijn opgestart, het wandelknooppuntennetwerk ‘Kempense Kolonies’ is dit jaar ingehuldigd en verschillende beheerplannen zijn in opmaak.

Nu de Kolonies meer en meer het nieuws halen, heeft Kempens Landschap een bekende persoonlijkheid aangesproken om als ambassadeur mee de Kolonies uit te dragen in Vlanderen en omstreken. Wie de onbekende ambassadeur is en hoe hij/zij kijkt naar het ambitieuze Unesco-traject, weten we maar pas aanstaande vrijdag, 26 oktober

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here