Tijd voor echte schoonheid

Maar liefst 68 % van de Belgische vrouwen gelooft dat mooie vrouwen meer kansen in het leven krijgen. Verbaasd? Dit is een van de vele feiten die naar boven komen in een recent onderzoek van Dove.

Uit de cijfers van het onderzoek blijkt verder dat 63% van de Belgische vrouwen het moeilijk heeft om zich "mooi" te noemen. Hun graad van tevredenheid en zelfacceptatie bedraagt nauwelijks 43%, tegen 75% voor het globale onderzoek. Slechts 56% van de vrouwen is tevreden over haar uiterlijk, tegen 74% voor de andere landen.

69% van de Belgische respondenten vinden dat een mooie vrouw vooral "sexy" is. Bovendien meent 76% dat mooi zijn betekent dat je houdt van "het beeld van jezelf dat je in de spiegel ziet"…

Tenslotte denkt 71% van de Belgische vrouwen dat vrouwelijke schoonheid niet alleen met je uiterlijk te maken heeft, maar ook met je persoonlijkheid. Hoewel 25% van de Belgische respondenten vindt dat ze er wat voorkomen betreft bevredigend uitzien, voelt slechts 8% zich echt aantrekkelijk.

Uit het onderzoek blijkt ook dat maar liefst 92% van de Belgische vrouwen vindt dat media en advertenties een onrealistisch beeld over schoonheid ophangen. Waar het gaat om zich gewoon "mooi" te vinden, geeft de conclusie van het onderzoek duidelijk aan dat vrouwen een gebrek aan zelfwaardering hebben, aangezien slechts… 1% van de ondervraagde Belgische vrouwen zichzelf mooi vindt tegenover 2% in andere landen. www.tijdvoorechteschoonheid.be

www.hulporganisatie.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here