Annemie Kooyman in het Achterhuis

Annemie Kooyman is kind aan huis in de theaterwereld. Haar familie stond van generatie op generatie bekend als uitstekende kapper-grimeurs. Ook zij was zeven jaar werkzaam als kapper-grimeur in het NT Gent en bij het Arca theater. Zo is de fantasiewereld nooit ver weg. De behoefte om mensen te creëren die iets beleven of ondergaan, is altijd heel groot geweest. Annemie Kooyman studeert beeldhouwkunst aan de Stedelijke Academie te Gent. De beelden die zij maakt zijn altijd een stukje theater, momenten uit het leven.

Annemie Kooyman heeft een mooi palmares met prijzen en vermeldingen . Zij was in 1999 en 2000 laureaat voor de Biënnale Beeldhouwkunst "Prix Général Ceuppens" en werd meerdere malen laureaat "Kiezen voor Kunst" (lokale en regionale tentoonstellingen). Meerdere groepstentoonstellingen in het Geuzenhuis te Gent. Zij nam deel aan "Kunst in de vitrine" en "Het Kunstsalon Gent". Zij stelde o.a. tentoon in het Geuzenhuis Gent, Cultureel Centrum Afsnee en De Brouwerijschuur, Sint-Martens-Latem. Link: http://www.annemiekooyman.be/

Het Achterhuis vormt met zijn unieke rustige sfeer en discrete ruimtes een gedroomd kader voor de meest uiteenlopende projecten uit breed creatief spectrum: tentoonstellingen, workshops, repetities (muziek, theater), fotoshoots, voordrachten, vergaderingen en seminaries, recepties, lezingen, concerten enz. Door de breedheid van mogelijkheden wil Het Achterhuis uitgroeien tot een forum, een denktank en een broeinest van creativiteit.
Een blik achter de schermen van het Achterhuis werpen kan via http://www.hetachterhuis.be

Wie echter kennis wil maken met Het Achterhuis is welkom op de tentoonstelling van Annemie Kooyman dit weekeinde of volgende week vrijdag 24 maart van 16 tot 21 uur of zaterdag van 11 tot 19 uur. Zondag 26 maart verzorgt Lut De Block een literair aperitief met muzikale begeleiding door Christel Borghlevens (klarinet) en Heidi Decreus (accordeon).

De volgende gast in Het Achterhuis is beeldhouwer Guy Temmerman. Hij stelt zijn beeldend werk tentoon de weekeindes van 5 en 12 mei. Guy hanteert als beeldhouwer, schilder en tekenaar een poëtische taal waarin hij weinig 'woorden' gebruikt. Het verklaren van het hoe en waarom van 'kunst' is misschien een foute cultureel bepaalde gewoonte, een stereotiep intellectueel gedragspatroon. Terwijl het eigenlijk gaat over de verwondering, het geraakt worden door een ondefinieerbare vorm van emotie. Hij is één van de weinige jonge kunstenaars die consequent de figuratieve weg is ingeslagen.

Informatie over Het Achterhuis is te vinden op www.hetachterhuis.be of bij Pia Carbuy, Diksmuidsetraat 41, 9000 Gent. Tel 0475/86 23 05 of info@hetachterhuis.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here