Vos in illegale strop te Erpe-Mere

Deze namiddag hebben wandelaars in een jachtgebied te Erpe-Mere het levenloze lichaam van een vos aangetroffen in een strop. De strop is – zoals meestal het geval is – vervaardigd uit een remkabel van een motorfiets. De persoon die de strop heeft geplaatst, moet erg goed op de hoogte zijn van het feit dat het dier daar een wissel gebruikt. Vossenwissels zijn paadjes die vossen gebruiken voor hun dagelijkse verplaatsingen.

Vogelbescherming Vlaanderen zal zondagochtend (19 maart) vaststellingen laten doen door de politie of de afdeling Bos & Groen van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. De vereniging zal zich in deze zaak burgerlijke partij stellen, hoewel het lang niet duidelijk is wie deze daad op zijn geweten heeft.

De vos mag op dit ogenblik niet bejaagd worden in Vlaanderen; de jacht is gesloten van 16 januari tot 31 augustus. Het gebruik van stroppen is echter altijd verboden via de bepalingen van het jachtdecreet. Jagers beschouwen vossen echter als 'voedselconcurrenten' en willen hen liever niet in hun jachtterrein, aldus vogelbescherming Vlaanderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here