Vandalen vernielen herdenkingszuil van Serge Berten

Serge Berten krijgt een herdenkingszuil in Menen dat plechtig zou worden ingehuldigd op 21/10/2012. Nog voor de inhuldiging kon plaats vinden waren vandalen aan het werk geweest die de herdenkingszuil van zijn sokkel haalden, met schade tot gevolg.

De zuil is een herdenkingsmonument voor Serge Bertendie die zestig jaar zou geworden zijn, maar dertig jaar geleden verdwenen is. Daarom liet het comité een gedenksteen ontwerpen door oud-Menenaar Marc Leplae, een vriend van Serge. “De zuil bestaat uit zes blokken natuursteen op elkaar”, vertelt Germain. “Bovenaan staat een bas-reliëf van Serge. Die brokkelt af, als teken van zijn te vroeg afgebroken leven.”

Serge Berten was een landbouwerszoon van Roger en Agnes Berten uit Menen die als Vlaamse scheutist op een missie in Guatemala met twee andere jongeren werd ontvoerd door gewapende mannen in burger op de Calzada Roosevelt. Hij wordt nog vermist. Zijn lichaam is nooit teruggevonden en zijn verdwijning een raadsel, ondanks de zoekexpedities door privé-detectives en parlementaire bezoeken aan het land. (bron: wikipedia)

Foto: Mario Durieu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here