Twintig jongsocialisten willen Belgicistisch Aalst

Na een massale mobilisatie vanuit jongsocialistische hoek via Facebook en intern, daagden aan het Aalsterse station 20 mensen op, ja twintig!, om hun ongenoegen te uitten over de evolutie rond een Vlaamse schepen in Aalst om het Vlaams karakter van de ajuinstad te vrijwaren.

“morgen 17u aan station afspreken voor actie tegen schepen voor Vlaams karakter! Breng als je kan de driekleur mee!” was de boodschap vrijdag en gisteren zaterdag, de hele dag op Facebook.

De jongsocialisten onder leiding van hun nationaal voorzitter Maite Morren en aangevoerd door nationaal boegbeeld Lore Vonck, is duidelijk. “Wij als Animo Nationaal kunnen nooit akkoord gaan met een schepen voor Vlaamse zaken die via zijn 70-punten plan van het Vlaams Belang wil uitwerken. Tegen Vlaams Belang blijft een cordon-sanitair.

Wat sp.a Aalst doet, zal blijken na de ledenvergadering maar voor ons gaat dit over een signaal naar N-VA en Karim: nee , wij willen uw schepen niet! Later kunnen er nog grotere, meer geplande acties plaatsvinden, dit was ons eerste signaal. (red: met Karim bedoelt ze Karim Van Overmeire, overgelopen van Vlaams Belang, en de uitgesproken kandidaat om schepen van Vlaams karakter te worden.

De jongsocialisten van Animo Nationaal hopen dat de sp.a niet in het nieuwe bestuur stapt en kiest voor oppositie (Dit standpunt zal duidelijk worden op onze eerst volgende vergadering zegt nationaal voorzitter van Animo, telefonisch aan Belg.be) Zoveel was duidelijk aan het station van Aalst. Al is de vraag of het Volkshuis en de N-Va wakker ligt van 20 jongeren met een Belgische vlag?

9 REACTIES

  1. We weten nog niet hoe en wat precies de schepen voor Vlaamse zaken zal aanpakken. Dus om nu al tegenstand te bieden vind ik toch heel kortzichtig van de sp.a
    Karim Van Overmeire is een bekwaam man, dus volgens mij zal hij hier heel voorzichtig te werk gaan. Laat hem de kans om zich te bewijzen.
    Hoe je het ook bekijkt, Aalst is een Vlaamse stad, en laten we dit liefst zo houden.

  2. Blijkbaar heeft de SP.a zijn fiat gegeven voor de coalitie. Het isniet omdat men een “extra bevoegdheid” bij reeds bestaande functies inlast dat men moet stijgeren. Zorg samen dat de stad bestuurbaar is en in coalitie kan je ten minste nog praten. Op de oppositiebanken kan je enkel grote woorden vertolken zonder iets te doen. Bovendien, als de mensen van NVa het niet goed doen, dan zullen zij volgende verkiezingen een zware klap krijgen … of is men bang dat het goed zal gaan ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here