Gina Verbestel (Open&Liberaal), architecte nieuw bestuur Haaltert.

oud en nieuw OCMW-voorzitter Gina Verbestel
oud en nieuw OCMW-voorzitter Gina Verbestel

Aalst (redactie/mas) Uittredend OCMW-voorzitter in Haaltert, Gina Verbestel, blijft de komende zes jaar op post. Als stichtster van Open&Liberaal verliet ze de stal van Willy Michiels, maakte in enkele weken een nieuwe lijst, en haalde vier verkozen gemeenteraadsleden. Niet niets.

Gina Verbestel, een vrouw met het hart op de tong, glundert als ze van de Deken van Haaltert welgemeende felicitaties krijgt. Nu ze niet langer aan de slag is bij de Liberale Mutualiteit – kreeg ze ontslag of gaf ze ontslag, dat blijft de grote vraag…? – is ze aan het omscholen tot medewerksters in de bejaardensector. Het kan haar als OCMW-voorzitster alleen maar ten goede komen.

“Alle goede dingen bestaan uit drie” vertelt ze aan Belg.be. “3 sterke ploegen, 3 sterke mensen die de coalitie onderhandelden, 3 toevallige ontmoetingen.”

De huidige coalitie zag elkaar voor het eerst op politiek debat in het Jeugdheem in Haaltert. Ze spraken spontaan met elkaar, de kandidaten, en er was een gevoel dat ze elkaar aanvulden en begrepen. Voor ze huiswaarts keerden wensten ze elkaar veel moed en durfden ze elkaar recht in de ogen te kijken. “En ge weet als blikken elkaar kruisen, dan worden vriendschapsbanden gesmeed.”

De campagne vorderde… De zondag voor de verkiezingen ontmoeten Veerle Baeyens en Gina Verbestel elkaar toevallig. Ze ervaarden negatieve krachten in Haaltert… Ze geven elkaar moed en beloven elkaar “we zullen doorgaan… met een positieve campagne”. Ze wilden de mensen de laatste week de boodschap geven dat het ook in Haaltert tijd was voor verandering.

Een derde ontmoeting. De zondagochtend van de verkiezingen. Aan het kieslokaal. Naast het lachen naar de kiezers en het obligate handjes schudden, maar enkele woorden. Concurrenten die elkaar het licht in de ogen gunnen.  Elk vanuit hun overtuiging. Elk voor Haaltert.

En dan werd er na de uitslag gebeld, contacten gezocht. Veerle Baeyens, Gina  Verbestel en Bart Schouppe, voorzitter sp.a-Haaltert, hadden elke dag contact. Een nieuwe vriendenploeg ontstaat.

En zo krijg Haaltert nu een burgemeester die haar tanden durft laten zien. Nuchter, steeds op zoek naar een evenwicht tussen de ratio en de menselijkheid.

Of dit een coalitie van een gewenst besturen wordt, samen voor één project, of een gevolg is van een gemeenschappelijke vijand in Kerksken, dat zal de toekomst uitwijzen. Maar, de sfeer zit er zeker in. De wil om te slagen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here