Wikipedia telt meer dan 1 miljoen artikelen

Het aantal artikelen in de Engelstalige versie van de gratis online encyclopedie Wikipedia is donderdag het miljoen gepasseerd. Dat valt te lezen op de website van werelds grootste online encyclopedie. Enkele jaren terug kende slechts een handvol mensen deze site die momenteel in de top 25 van de meest gelezen websites staat. Aan Wikipedia worden dagelijks gemiddeld 1.700 artikelen toegevoegd, wat het totaal aan Engelstalige artikelen op 1.002.122 artikelen brengt. Op de Duitse site staan dan 363.921 artikelen terwijl de Nederlandse Wikipedia liefst 142.870 artikelen telt.

Het weekblad Nature liet onlangs een studie uitvoeren naar de betrouwbaarheid van de gratis internetencyclopedie Wikipedia, waar iedereen die wil zijn bijdrage aan kan toevoegen zonder over enig diploma te beschikken. Daaruit bleek dat Wikipedia bijna even betrouwbaar is als als de befaamde Encyclopaedia Britannica. De gevraagde specialisten troffen ook iets meer kleine fouten aan in Wikipedia (162 tegenover 123 in de Britannica).

Wikipedia bestaat ook uit een aantal dochtersites zoals Wiktionary, een online woordenboek. Wikiquote is een verzameling citaten, echter zonder Nederlandstalige dochterpagina. Wikibooks bevat een verzameling van leerboeken en ander lesmateriaal. En wie zelf een artikel wil schrijven op Wikinews is welkom. De Nederlandse site ging van start op 28 januari 2005 en telt nu 297 Nederlandstalige artikelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here