Zaak Erdal zet druk op de ketel

Minister van Binnenlandse Zaken Dewael zegt dat de Staatsveiligheid niet meer kon doen, want zolang Erdal niet veroordeeld was, konden we haar niet aanhouden of in de boeien slaan als ze ergens naartoe ging", zegt minister Dewael. De Staatsveiligheid mocht Erdal alleen maar observeren, want zij was in vrijheid gesteld door de kamer van inbeschuldiging. Erdal was dus een vrij persoon.

Het Comite P en het Comité I zullen het onderzoek nu uitvoeren. Dewael wil de resultaten van het onderzoek afwachten en zegt "Als we op basis van indrukken en gevoelens mensen aan het kruis gaan nagelen, dan denk ik dat we slecht bezig zijn." Het federaal parket stelt ondertussen alles in het werk om Erdal op te sporen en te arresteren.

Uit de andere hoek schreeuwt het Vlaams Belang moord en brand en schrijven in een persmededeling dat er alles op wijst dat Justitieminister Onkelinx de hoofdverantwoordelijkheid draagt voor het gebeurde en dat zij nu probeert de zwarte piet integraal door te geven aan Koen Dassen van de Staatsveiligheid, aangezien die toch al aangeschoten wild is. Het is duidelijk dat het ontslag van Onkelinx uit de federale regering onvermijdelijk is geworden. Uit het dossier zal moeten blijken in hoeverre dit ook voor minister Dewael het geval is, aldus Bart Laeremans Volksvertegenwoordiger.

In Turkije kunnen ze met deze blunder niet lachen en vragen een snelle oplossing voor het probleem. Wie niet mee zoekt achter Erdal kan ondertussen even dit filmpje eens bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here