Oproep architectuurwedstrijd Wonen Boven Scholen.

Aalst (redactie/mas) Sociale Huisvestingsmaatschappij Dewaco lanceert samen met de stad Aalst een architectuurwedstrijd voor het ontwerpen van een nieuwe kleuterschool met aanpalende woningen voor jonge gezinnen op de site van kleuterschool ’t Zavelken in Erembodegem.

Met dit innovatief project ‘Wonen Boven Scholen’ wil de stad tegelijk zorgen voor een nieuwe kleuterschool en ook bijkomende sociale woningen bouwen voor jonge gezinnen. Het bestaande schooltje is aan vernieuwing toe. Zowel de toestand van het gebouw, de toegankelijkheid als het energieverbruik laten te wensen over. Een nieuwe school bouwen is duur. Door de nieuwbouw te combineren met woningen wordt het geheel betaalbaar. Het schooltje ligt op een mooie rustige plek waar het prettig wonen is.

De architectuuropdracht omvat het ontwerpen en het realiseren van hedendaagse sociale woningen in combinatie met de bouw van een nieuwe kleuterschool, met hedendaagse architectuur. De nieuwe school moet opgaan in de omgeving. De speelplaats wordt een plein waar verschillende activiteiten kunnen doorgaan voor de omwonenden. Zo worden de gebouwen en het terrein optimaal benut.

Architectuurwedstrijd
De architectuuropdracht wordt een unieke uitdaging met twee doelstellingen:
– nieuwbouw van een 6-tal sociale koopwoningen
– bouw van een nieuwe kleuterschool.
De architectuuropdracht wordt gegund via een beperkte offerteaanvraag in twee-staps procedure. De eerste fase is de algemene oproep tot kandidaatstelling, waarna de jury maximaal vijf kandidaten weerhoudt. In de tweede fase worden zij uitgenodigd om een schetsontwerp en offerte te maken. Deze offerteaanvraag wordt afgesloten met de selectie van één ontwerper. In de jury zetelen zowel interne als externe deskundigen met
expertise op vlak van innovatieve en sociale woningbouw en scholenbouw.

Architecten die interesse hebben om deze school met woningen te ontwerpen, kunnen het bestek opvragen via catherine.vincent@dewaco.woonnet.be. Kandidaten dienen hun
offerte in voor 7 november 2012 om 17 uur bij Dewaco-Werkerswelzijn, Leo de Bethunelaan 84 te 9300 Aalst.
Meer informatie kun je krijgen via catherine.vincent@dewaco.woonnet.be of
liesbeth.longueville@aalst.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here