Protest tegen cameratoezicht in Aalst

Jong Groen! en animo blijven zich verzetten tegen het invoeren van het cameratoezicht in Aalst. Dinsdag 21 februari 2006 beslist de Aalsterse gemeenteraad om het cameratoezicht in te voeren en de nodige investeringen te doen. Als jonge progressieven betreuren we het feit dat deze beslissing wellicht zal genomen worden. Gezien de enorme investering die men dient te doen en er in Aalst duidelijk keuzes moeten worden gemaakt, willen wij dat dit geld gaat naar het terugdringen van de jeugdwerkloosheid , een degelijk sociaal beleid, uitbouwen van ruimtes voor de jeugd (fuifzaal, speeltuinen in alle deelgemeenten), preventie van overlast en criminaliteit en het verder verfraaien van de binnenstad.

Het stadsbestuur maakt de verkeerde keuze. Jong Groen! Aalst en animo Aalst roepen dan ook op om dit plan van tafel te vegen en vragen speciaal aan alle progressieven om ons hierin te steunen.

Op een moment dat er in de Senaatscommissie Binnenlandse Zaken nog steeds een werkgroep actief is die zich bezighoudt om een kaderwet op te maken die de juridische leemte rond het cameratoezicht dient op te vullen wil de bestuursmeerderheid al zijn goedkeuring geven voor de aankoop van de camera's. Hierdoor is het ongepast om deze onjuiste beslissing nu reeds te willen nemen.

Verder moet men opletten voor het "verplaatsingseffect" d.w.z. dat de overlast en de criminaliteit zich verplaatst naar plaatsen waar er geen camera's zijn. Cameratoezicht voorkomt ook geen misdrijven er wordt enkel geregistreerd. Voor ons is de effectiviteit van het cameratoezicht niet bewezen en is het weggegooid geld. We vrezen ook dat we als jongeren onterecht geviseerd worden.

Aalst heeft andere prioriteiten en als jonge progressieven maken we andere keuzes. Beter voorkomen dan genezen zeggen we , maar dit stadsbestuur maakt de verkeerde keuze. Het geld stroomt naar de vele camera's en de daarbijhorende kosten, niet naar preventie en het terugdringen van de voedingsbodem van de overlast en de criminaliteit. Aalst mist mede hierdoor een kans om een bruisende stad te zijn zonder de vele camera's zeggen Franky Aelbrecht (Jong Groen! Aalst) en Sam Van de Putte (animo Aalst).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here