N-VA bundelt krachten om Ronde van Vlaanderen gratis te houden

Publiek laten betalen om ‘Vlaanderens Mooiste’ te kunnen zien? De N-VA-afdelingen in de Vlaamse Ardennen denken er anders over. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen bundelen ze de krachten met één gemeenschappelijk programmapunt, over de gemeentegrenzen heen.

Begin dit jaar ontstond er wat opschudding in de wereld van de wielerliefhebbers. De organisatie van de Ronde van Vlaanderen sloot niet uit dat (delen van) De Ronde in de toekomst betalend voor het publiek zou(den) worden. Ook dook het spook van ‘de rode knop’ op, waarbij de Ronde enkel tegen betaling op televisie zou bekeken kunnen worden.

De N-VA in de regio is van mening dat de Ronde als sportief mo(nu)ment van groot belang is voor de Vlaamse Ardennen, en bij uitbreiding voor heel Vlaanderen.

Daarom hebben de N-VA-afdelingen van de Vlaamse Ardennen een gemeenschappelijk voorstel in hun programma’s voor de komende gemeenteraadsverkiezingen opgenomen om ‘Vlaanderens Mooiste’ voor iedereen toegankelijk te houden.

Lijsttrekker in Zwalm en senator Louis Ide: “We lossen hiermee een schot voor de boeg. De gemeenten in de Vlaamse Ardennen ondersteunen de Ronde door de veiligheid te garanderen, afsluitingen te plaatsen, vuilnis te ruimen… Meer nog, soms betalen we zelfs om eventjes ‘Dorp van de Ronde’ te mogen zijn. De gemeenten dragen die verantwoordelijkheid en de bijbehorende kosten graag. Tenminste, zolang het publiek dan ook gratis het evenement kan bijwonen.”

“Mocht dat in de toekomst niet meer kunnen, dan blijft De Ronde uiteraard welkom in onze gemeenten. De Ronde en het fietstoerisme blijven belangrijk voor ons”, verduidelijkt Matthias Diependaele, lijsttrekker in Zottegem en Vlaams Volksvertegenwoordiger. “Maar, als de Vlaming moet betalen dan zullen we de kosten die de gemeenten moeten dragen voor logistiek en veiligheid verhalen op de organisatie.”

“Door dit gemeenschappelijk programmapunt op te nemen, over de gemeentegrenzen heen, willen we een duidelijk signaal geven”, besluiten de lijsttrekkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here