Carnavalsvereniging drijft spot met Auschwitz

De Nederlandse Carnavalsvereniging De Meerkoetelaars uit Wieringermeer heeft het redelijk bont gemaakt. In een gratis huis-aan-huiskrant van de vereniging was een grappig bedoelde foto van de poort van de scholengemeenschap Wiringherlant afgedrukt. Dit is niet in goede aarde gevallen bij de inwoners van Wieringermeer want de foto toont een verwijzing naar het concentratiekamp in Auschwitz.

Op de bewuste foto is de tekst 'Huiswerk maakt vrij' gezet wat een duidelijke verwijzing is naar de tekst boven de poort van concentratiekamp Auschwitz: 'Arbeit macht frei'. Onder de foto staat te lezen: 'Voor de ingang van RSG Wiringherlant staat sinds kort een hek. Dat is beter voor de concentratie'.

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf zou de burgemeester het een trieste grap vinden die te zot zijn voor woorden. Het is jammer dat zo'n leuke club zo een foute grap heeft gemaakt, aldus de burgervader.

De voorzitter van De Meerkoetelaars zegt dat de grap door een 'carnavaleske bril' moet worden bekeken. Jaarlijks wordt er met bepaalde dingen de spot gedreven in de krant. Nu was de school het mikpunt, omdat het pas geplaatste hek daar voor veel discussie zorgde: ''We hebben nooit de intentie gehad mensen te kwetsen of te shockeren.''

Carnavalsvereniging: www.meerkoetelaars.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here