Brussel voert parkeerplan eindelijk uit.

Aalst (redactie/mas)Vanaf 1 oktober kunnen alle inwoners van de Stad Brussel hun bewonerskaart aanvragen. In het kader van het parkeerplan werd de aanvraagprocedure sterk vereenvoudigd en werd ervoor gezorgd dat alle bewoners in de buurt van hun woning kunnen parkeren.

Als antwoord op de problemen die aan het licht kwamen tijdens ontmoetingen met bewoners uit de verschillende wijken, heeft het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Brussel een nieuw parkeerplan opgesteld.

Dat nieuwe plan biedt verscheidene voordelen. Voortaan kan elke bewoner zijn auto dicht bij zijn woning parkeren, wordt een goede rotatie op de parkeerplaatsen in commerciële wijken gegarandeerd, worden langparkeerders aangepakt, en worden er meer parkeerformules aangeboden om aan de noden van de bewoners te voldoen. Bovendien wordt de aanvraagprocedure voor kaarten vergemakkelijkt. Bewoners kunnen vanaf nu een kaart aanvragen via het internet, waardoor ze minder tijd verliezen.

Voor onderwijzend personeel en ziekenhuismedewerkers wordt momenteel onderhandeld om tot een akkoord te komen met de bewonersverenigingen. Met het parkeerplan wil de Stad niet alleen de parkeerplaatsen voor bewoners vrijwaren, maar wil ze ook de goede werking van de openbare diensten garanderen.

Enkele belangrijke data met betrekking tot het nieuwe parkeerplan:

  • 1 oktober: mogelijkheid voor alle bewoners van de Stad Brussel om een bewonerskaart aan te vragen bij het administratieve centrum, de gedecentraliseerde bureaus of via de website van de Stad (www.brussel.be)
  • 3 november: aanvang van de controles van 9 u tot 18 u (en niet langer tot 21 u) in de buurten Laken Noord en Zuid, waar de nieuwe regels van toepassing zijn. Deze data werden vastgelegd om iedereen de kans te bieden een aanvraag voor een parkeerkaart in te dienen.
  • Eind 2013: het plan gaat pas eind 2013 van kracht op het grondgebied van Neder-over-Heembeek, Haren en in de wijk De Wand. Tot dan kunnen bewoners nog voorstellen doen om verschillende elementen van het parkeerplan voor die wijken bij te sturen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here