Stookolieactie sp.a Haaltert overweldigend succes

De jaarlijkse groepsaankoop van stookolie van sp.a Haaltert was een overweldigend succes. Maar liefst 472 gezinnen hebben dit jaar stookolie besteld, goed voor 722.000 liter, met een totale besparing van 66.000 euro, of gemiddeld 141 euro per gezin.

Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen we afklokten op 338.000 liter voor 213 gezinnen. Het succes van onze actie toont duidelijk aan dat meer en meer gezinnen willen en kunnen besparen op hun energiefactuur, en dat samenwerken om de prijs naar beneden te halen ook effectief werkt. Onze afdeling zal dan ook blijven zorgen voor groepsaankopen van stookolie, en we overwegen ernstig om ook voor de aankoop van aardgas en elektriciteit een groepsaankoop op te starten, aldus Bart Schouppe.

Ann Renneboog wil samen het haar partij “sp.a Haaltert” sterk in te zetten op het beleidsdomein “energie” voor haar groene dorp. “wij willen een lagere energiefactuur voor elke mens en ons milieu. Met een dergelijke groepaankoop stookolie te organiseren willen we een sterk signaal geven dat iedereen zijn energierekening moet kunnen blijven betalen. Iedereen heeft recht op betaalbare energie, zowel mazout als electricteit en gas.

Tegelijk mogen we van elkaar verwachten dat we zo voorzichtig mogelijk omgaan met de mogelijkheden van onze planeet zegt Ann Renneboog. Niet alleen met het oog op onze eigen toekomst, maar ook op die van onze kinderen en kleinkinderen. Daarom is ondersteuning bij isolatieprojecten in woningen een must, zo kan het energieverbruik naar beneden want tenslotte is de energie dat je niet verbruikt de beste kostenbesparing.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here