Nieuwkomers 14/10: Charlie De Pauw (SP.A)

Aalst (redactie/mas) Er hangt bij de buren een knappe jongen weet mijn nichtje te vertellen. Nieuwsgierig als de pers is, even kijken. Inderdaad, er staat een knappe jonge gast op de sp.a-lijst in Aalst: Charlie De Pauw. We ontmoeten hem in het Volkshuis. Een verademing voor de politiek. Niet alleen een streling voor het oog, óók nog diepgang en inzicht.

” Ha, wat ik graag doe of leuk vind?” lacht hij mijn introductie weg. “… basketbal spelen, fietsen, naar soul jazz en funk muziek luisteren en natuurlijk uitgaan met vrienden…”

Maar snel duiken we de diepte in. We kijken achter de glans van de sociaal-democratie. ” Er is nog veel werk in Aalst, ook al hebben onze schepenen de laatste jaren al veel gerealiseerd. Niet altijd zichtbaar, gelukkig soms wel. Mensen willen nu eenmaal iets zien.”

Mijn interesses liggen vooral op het vlak van armoedebestrijding. Betere begeleiding van jongeren in armoede op vlak van school en studie, omdat het opleidingsniveau bepaalt welke kansen dat je krijgt in de samenleving. Daarom is dat zo belangrijk” aldus Charlie De Pauw. Patrick De Smedt krijgt er een jonge medestander bij.

“Ook communicatie kan anders. De communicatie vanuit de stad moet eenvoudiger omdat het voor laaggeletterde mensen vaak te ingewikkeld en te moeilijk is.” weet Charlie, die studeert aan de Universiteit Gent.

“Nog een punt waar ik voor sta, is dat er meer straathoekwerkers moeten komen, momenteel is dat er één voor heel Aalst, veel te weinig dus. Daarnaast is er de discriminatie met betrekking tot huisvesting waar iets moet aangedaan worden. Vooral ten opzichte van kansengroepen (anderstaligen, gekleurde mensen, mensen die van een uitkering of leefloon leven) is er veel discriminatie….” ervaarde hij tijdens de vele huisbezoeken die deze jeugdige kandidaat met de partij aflegde.

Als jongere weet Charlie waar de jeugd in Aalst nood aan heeft. “Nog een ander punt heeft te maken met jongeren, zo heeft het jongerenontmoetingscentrum geen eigen personeel of eigen lokaal. Dit zou dus moeten verholpen worden…” Het jeugdwelzijnsbeleid in Aalst kan dus veel beter.

Belg.be verneemt dat Charlie De Pauw een ronde van Aalst organiseerde op zijn eentje. Hij ging praten met de medewerkers van vele sociale organisaties:  De straathoekwerker, het JAC, leerpunt, werkwinkel, sociaal restaurant, woonwinkel, SWP Loods, Integratiedienst, Meldpunt Discriminatie, Mensen voor mensen, De Toekomst, CAW(regio Aalst), Daenshuis, De Brug, Niemandsland, VZW Parol, Buurtsport en het Sociaal huis.

“Het was een leerrijke ervaring!” zegt Charlie hierover. Het zal wel. Een jongere die niet alleen mooie theoriën verkoopt, maar ook de problemen in kaart brengt… zo moeten we er meer hebben in Aalst…

Charlie De Pauw, SP.A-Aalst, 15° plaats. Duwer eerste kolom.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here