VATICAAN ROEPT OP TOT DUURZAAM TOERISME.

Aalst (redactie) Kardinaal Antonio Maria Veglio roept in de boodschap voor de Wereldtoerismedag van 27 september op tot duurzaam toerisme. De jaarlijkse dag is een initiatief van de Wereldorganisatie voor het Toerisme (OMT). 

Kardinaal Veglio stelt vast dat de idee van duurzame ontwikkeling al langer ingang vond in de toeristische sector. “Maar elke vorm van toerisme moet duurzaam zijn en zou slechts duurzaam mogen zijn. Het is belangrijk zich daarbij rekenschap te geven van de energieproblemen en te beseffen dat de negatieve effecten van de verstoring van de natuurlijke orde slechts moeilijk kunnen worden ongedaan gemaakt.”

Met betrekking tot de toerismepastoraal wijst de curiekardinaal op de bijzondere verantwoordelijkheid van de katholieke Kerk voor de Schepping. “Maar wij mogen ons niet louter beperken tot het naar voor schuiven van technische oplossingen. Wij willen een ethisch verantwoordelijk toerisme bevorderen, dat zowel de waardigheid van personen als volkeren respecteert, dat voor iedereen toegankelijk is en dat duurzaam en ecologisch is. Wij roepen iedereen in de wereld op om op een respectvolle en verantwoordelijke manier gebruik te maken van het toerisme, opdat de mogelijkheden daarvan ten volle worden ontwikkeld en de schoonheid van de natuur en de volkeren wordt weerspiegeld en ons aansporen om God te ontmoeten.” Waarvan acte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here