Botnets ingeschakeld voor DoS-aanvallen

Denial of Service aanvallen, zoals smurfing en fraggling, maken gebruik van nieuwe malwaretechnologieën zoals botnets. De DoS-aanvallen, die al 8 jaar bestaan, betreden hiermee een nieuw tijdperk. Recent slachtoffer: Alex Tew, de ontwerper van de intussen befaamde Million Dollar Homepagege. Alhoewel de informatietechnologie niet stilstaat, is er één soort aanval dat al lange tijd nagenoeg ongewijzigd is gebleven: Denial of Service aanvallen. Het is ondertussen al 8 jaar geleden dat de eerste twee populaire types van dit soort aanvallen opdoken: smurfing en fraggling. Daarbij wordt een netwerk massaal bestookt met communicatie zodat het onderuit gaat.

Malware-ontwerpers maken tegenwoordig echter gebruik van nieuwe riemen voor oude bootjes. Om de DoS-aanvallen uit te voeren, worden botnets ingeschakeld. Door de gekaapte computers in te schakelen, worden er massaal veel e-mails gestuurd naar het slachtoffers. Ook een stiekeme aanpak is mogelijk.

Recent slachtoffer van dit soorst aanvallen is Alex Tew, de ontwerper van de Million Dollar Home Page. Hij verkocht een miljoen pixels aan één dollar per stuk, wat wonderwel bijzonder vlot verliep. De intense media-aandacht voor zijn project trok ook ongure geïnteresseerden aan. De uitgevoerde DoS-aanval kwam vanuit computers verspreid over de hele wereld. Al snel was het duidelijk dat er een botnet was ingeschakeld. Ondertussen mengt het FBI zich in het onderzoek naar de aanval.

De beste bescherming tegen dit soort aanvallen is een perimeter firewall. Het is wel belangrijk dat die juist geconfigureerd is. Panda Software

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here