Nieuwkomers 14/10: Mieke De Neve (N-VA)

Aalst.(redactie/mas) “Zou het Mieke in de genen zitten?” vraag ik me af als we afspreken op de Grote Markt van Aalst. Een Grote Markt waar haar vader Jan De Neve in de jaren ’70 reeds een duidelijke visie over had en de bezieler was.  Ja, Mieke is de dochter van Jan De Neve, 12 jaar Volksunie-schepen van Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening in Aalst. De man die visionaire plannen had om de binnenstad van Aalst autovrij te maken toen Aalst nog niet doorhad dat het een meerwaarde was voor de stad.

Mieke heeft een sterke stamboom. Er is niet alleen haar vader. Haar overgrootvader Jan De Neve was eveneens politiek actief, als schepen en senator. Haar grootvader stond aan de wieg van het Priester Daensfonds, waar vandaag Johan Velghe als kersverse voorzitter de taak heeft het Fonds terug naar de basis te brengen en te ontdoen van alle extremismen. Mieke is een kind van het Daensisme, hoe moeilijk dat vandaag nog te vatten is.

“Ik engageer me nu omdat mijn vier kinderen groot zijn. Als alleenstaande moeder met vier kleine kinderen aan politiek doen, dat zag ik niet zitten. Vandaag kan dat wel met vier grote kinderen.” vertelt Mieke. “Het politieke leven in onze stad wordt al te vaak beheerst door intriges, door sleur en slenter, door kleinigheid en onbenulligheid. Het wordt tijd dat Aalst anders bestuurd wordt…Ik besef vandaag ten volle dat aan de kant blijven staan geen verbetering oplevert“

Voor Mieke De Neve is Aalst-Vlaamse stad geen extreme stad. Ze heeft duidelijk een visie, met haar Daensistische roots. Aalst moet menselijk blijven en levenskrachtig zijn. “Een leefbare centrumstad waar we ons veilig kunnen voelen, waar de jeugd zich opnieuw thuisvoelt, waar we elkaar verstaan en Nederlands spreken!”

Mieke is aangenaam verrast over de toffe volkse sfeer in de N-VA. Het doet haar denken aan de verhalen die ze hoorde over de glorietijd van de Volksunie. “Ik ervaar een sterke ploeg die campagne voert, mensen die elkaar steunen. Mensen die overkomen als een echte vriendenkring, waar achter de schermen niet op elkaars kap wordt gezeten… “ vindt Mieke De Neve. “De kiezer ziet dat, hoor ik van de mensen en ik lees het in de media. De kiezer voelt dat de N-VA iets uitstraalt. Daar ben ik heilig van overtuigd… Die sfeer zullen we na 14 oktober overbrengen naar de hele stad.  Aalst is zo een unieke stad. Die unieke Oilsjterse sfeer moet én zal terugkeren in onze stad.”

Je vindt Mieke op plaats 40, onderaan de derde kolom.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here