Nieuwkomers 14/10: Michael De Cocker (open VLD)

(redactie/mas) Immer goed gemutst. Een plezier in de omgang. Het sociaal-liberalisme zit hem in de vezels. Michaël De Cocker. We treffen hem aan het vernieuwde dorpsplein van Moorsel, maar voor het zelfde geld loop je hem tegen het lijf aan de biljarttafel.

Michaël De Cocker heeft Moorsel en de Faluintjes ingeademd. Als kleinzoon van Suzanne Wauters van café ‘Centersneken’ groeide hij op tussen en met de mensen. De volksmens die hem dagelijks inspireert in zijn werk, in zijn hobby’s, in zijn doen en laten. “Ik heb mensen nodig rondom mij. Mijn vriendenkring en familie is belangrijk” weet Michaël.

Politiek ontdekte hij bij zijn vader Freddy De Cocker, oud gemeenteraadslid. Niet zeveren, maar doen. “Michaël is een durver en een doener” weten de stamgasten op Moorseldorp. Het zal wel. Hij komt gezellig en rechtuit over, zoals we zijn zus Manuela kennen. Michaël draait niet rond de pot.

“Politiek is voor mij doen wat moet. Niet meer niet minder. Er lopen er zoveel rond die alles opblazen, zo gewichtig doen. Och, doe normaal… dat is toch ook goed zeker?” Michaël is als Vlaamse volksjongen gek van voetbal en wielrennen, maar met de keu in de hand aan de biljarttafel, is hij als de besten. Hij heeft logisch inzicht hij de ballen moeten rollen…

Het kan hem nog van pas komen in de stedelijke politiek. Ook al is hij één van de lijstduwers van de Open VLD op de 40ste plaats, hij zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Man en vrouw, iedereen is gevoelig voor de charme van Michaël, bediende bij de NMBS en zelfstandig adviseur telecommunicatie.

We verlaten Moorseldorp. Wachten op de Lijnbus die weer eens te laat is. “Aalst verdient een zonnetje als Michaël in de politiek” roept een knappe blonde me toe. Wie zijn wij om haar tegen te spreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here