Nog 26 dagen… verkiezingscolumn.

Alles ligt open. Dat hoor je overal in de politieke middens. Het is als een mantra om te doen uitschijnen dat er geen voorakkoord is. Hallo? Denk je dat Anny De Maght en haar dochter Martine alleen maar uit sympathie gaan eten bij de centrumsocialisten? Waarom wordt er achter de schermen reeds gebeld als er iets gezegd wordt, als iets minder fraai klinkt over de andere partner? Waarom zijn de socialisten nu plots wel te vinden voor een anti-fraudecel binnen het OCMW, waar ze eerder de coalitiepartners lieten preken in de woestijn? Wie het hof van N-VA maakt moet er iets voor overhebben. Er bij zijn, ça faut bien une messe. Sorry Sarah en Karim, maar geijkte Franse uitdrukkingen kun je zo moeilijk vertalen. Ook al is ze licht aangepast.

Was vandaag de percentages van vroegere verkiezingen aan het bekijken. Ooit haalde de VLD met 31 procent 14 zetels. Dus reken maar als er een partij meer dan 31 procent haalt,… 15 is dan niet uitgesloten. Is er een partij die 10 zetels kan halen? Dan is een tweepartijencoalitie mogelijk. Met 25 op 43 kun je uitvaren. De grote slokop zou gek zijn om er een derde bij te nemen. Kan alleen maar voor 2 kleinere tegen de grote broer leiden in het schepencollege. Ilse & co kunnen er over meepraten. Het paarse blok zit stevig in de loge het spel te volgen.

De Aalstenaar wilt dat er de komende zes jaar bestuurd wordt. Wilt dat er een crematorium komt. Wilt dat er een degelijke feestzaal komt. Wilt dat er weer een soort Keizershallen komen. Wilt dat ze op ’t stadhuis geen halve dag kwijt zijn om wat geregeld te krijgen. Eén administratief centrum kan dit voorkomen.

Denk dat de Aalstenaar eigenlijk wilt dat het crematorium aansluit bij het stedelijk kerkhof. Geen nutteloze verplaatsingen van crematorium naar begraafplaats.

Denk dat de Aalstenaar eigenlijk wilt dat er een evenementenzaal komt, op loopafstand van het centrum. Remember the good old days van de Jaarbeurs.

Denk dat de Aalstenaar een snelle service wilt op ’t stadhuis. Of dat nu op De Werf, in de Pupillen of in ’t stadhuis is, kan hem geen r**t schelen. Als hij maar de halve stad niet moet doorkruisen en het vlot en snel gaat. Dat hij kan zitten als hij moet aanschuiven op de dienst bevolking…

Denk dat de Aalstenaar geen kasten vol studies over de Varkensmarkt en Molendries wilt, maar gewoon gezond verstand. Een wijk waar hij zelden komt, maar waar hij wel een mening over heeft. Kan daar geen wekelijkse markt komen? Ja, de olijven mogen er zijn. Ja, de sjaaltjes mogen er zijn. Ja, de goedkope gordijnstof mag er zijn. Ja, de nepparfums mogen er zijn. Een gezellig marktje, met de koffiemobiel. Een Aalsterse zuidmarkt. Wat liggen de mensen nu wakker of Chris al dan niet op een politieke lijst staat. Ze vinden dat gezellig… met Cirk hebben ze hem gemist. Maar op de markt aan het Hovenierspleintje willen ze hem niet missen. Politiek moet toch niet altijd klein zijn? Het wij tegen zij. Laten we voor één keer uit het socialistisch jargon putten: hand aan hand.

Denk dat de Aalstenaars graag op zondag zien dat hun stad leeft. Een antiek- en/of brocantemarkt? Is dat zo moeilijk te organiseren, meneer de schepen? Een bloemenmarkt, is dat zo moeilijk te organiseren, meneer de schepen. Een boekenmarkt, is dat zo moeilijk te organiseren, meneer de schepen? Aperitiefconcerten op de kiosk op de Grote Markt, is dat zo moeilijk te organiseren, meneer de schepen? Onze fanfares en die van de buurgemeenten zullen je dankbaar zijn.

De liberaal Patrick De Wael lanceerde ooit ‘Vlaanderen Leeft’. Wie is de volgende schepen die ‘Aalst Leeft’ lanceert? ’t Mag ook een scheperin zijn. No problem. Of een schepen met lang haar. Wat maakt het uit. Als Aalst maar leeft. Als de Aalstenaar ‘grosj en fier’ is op zijn stad.

ps: schepen (m/v)

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here