Deadline Vlaamse Scriptieprijs – De scriptie van Herman Van Molle

Share your knowledge!

Ruim 35 000. Zoveel scripties werden er dit jaar aan Vlaamse universiteiten en hogescholen geschreven. Al deze nieuwe kennis, het product van liters bloed, zweet en tranen, dreigt verloren te gaan onder een dikke laag stof. De Vlaamse Scriptieprijs bezorgt ze een tweede leven na de deadline.

Nog tot 07 oktober kunnen studenten hun bachelor- of masterscriptie indienen voor de Vlaamse Scriptieprijs, de meest prestigieuze scriptieprijs in Vlaanderen. De wedstrijd staat open voor eindwerken uit alle wetenschapsdomeinen. De winnaar wordt beloond met de mooie geldsom van 2.500€. Naast het prijzengeld maken de deelnemers kans op heel wat media-aandacht. De scriptie die hen een jaar of langer aan hun bureau kluisterde, krijgt bij inschrijving automatisch een plaats in de online scriptiebank, die voor iedereen gratis raadpleegbaar is.

Naast de overkoepelende Vlaamse Scriptieprijs kunnen studenten ook meedingen naar de Agoriaprijs, de Eosprijs en de Klasseprijs. Wie een scriptie rond technologie & innovatie, exacte wetenschappen of onderwijskunde en didactiek schreef, maakt respectievelijk kans op 500 euro, een iPad of een citytrip. Agoria doet zelfs een executive Masterclass aan de Vlerick Management School (ter waarde van 8.000€) in de prijzenpot.

Maar hoe maak je een abstract wetenschappelijk werk toegankelijk? Juist daarin ligt de uitdaging voor deelnemers aan de Vlaamse Scriptieprijs. Genomineerden en winnaars onderscheiden zich door hun onderzoek uit de doeken te doen in een vlot, leesbaar en nieuwswaardig journalistiek artikel.

De uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs vindt dit jaar plaats op dinsdag 18 december in het stadhuis van Gent, met de steun van Stad Gent en de UGent. De populaire Britse wetenschapsjournalist Martin Robbins (The Guardian) komt er spreken over het belang van wetenschap in de maatschappij.

DE SCRIPTIE VAN HERMAN VAN MOLLE
“In mijn tijd was het onmogelijk dat er in de pers een artikel over een scriptie verscheen. Dat werd niet au sérieux genomen.”

Herman Van Molle is een echte crack. Hij combineerde het schrijven van zijn scriptie in de germaanse filologie met zijn werk bij de toenmalige BRT en een bijkomende studie pers en communicatie. Het hoeft dus niet te verbazen dat hij amper naar de les ging. Toch behaalde hij onderscheiding. Hoe hij daarin slaagde, vertelt hij u zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here