Kalligrafie in de bibliotheek aan het Zuid

Het OCMW Gent heeft 8 lokale dienstencentra waar buurtbewoners terecht kunnen voor activiteiten, ontmoetingsmogelijkheden en dienstverlening. Het lokaal dienstencentrum De Regenboog biedt in dit kader mensen kansen om zich te ontplooien en creatief bezig te zijn samen met leeftijdsgenoten .Eén van de activiteiten, waarop ze terecht fier kunnen zijn is de cursus kalligrafie, die er al 8 jaar op een deskundige manier gegeven wordt. De eindwerken die door de cursisten in juni afgeleverd worden, groeien vaak uit tot ware kunstwerken.

Geregeld worden in de rand van de cursus ook tentoonstellingen, poëziebijeenkomsten en voordrachten georganiseerd. Contacten met de eerste Gentse stadsdichter Roel Richelieu Van Londersele en het Poëziecentrum resulteerden in het kalligraferen van zijn Stadsgedichten. Deze werden gebundeld in een prachtige kunstmap 'Gent in gedichten'. De werken uit deze map zijn nu samen met andere kalligrafische kunstwerken te zien in een tentoonstelling in de bibliotheek aan het Zuid .

De tentoonstelling loopt van dinsdag 31 januari tot en met dinsdag 21 februari tijdens de openingsuren van de bibliotheek van 10.00 uur tot 19.00 uur (vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur).

Wilt u de cursisten aan het werk zien? In de inkomhall van de bibliotheek geven zij een demonstratie op donderdag 2, 9 en 16 februari, dinsdag 7, 14 en 21 februari en vrijdag 10 februari. Telkens van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Meer inlichtingen over de cursus kalligrafie of over de werking van het dienstencentrum De Regenboog kan u bekomen op het secretariaat van het Lokaal Dienstencentrum De Regenboog, Lucas de Heerestraat 83 te Gent. Tel: 09 222 22 19

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here