PVDA+ dient in alle districten lijsten in voor provincieraadsverkiezingen Oost-Vlaanderen.

Aalst. (redactie) De PVDA+ dient vandaag voor de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober volledige lijsten in voor alle 8 districten in Oost-Vlaanderen. De PVDA+ wil ook in de provincieraad een echte sociale oppositie voeren. “Wij willen dat de mensen op de eerste plaats komen, in heel de provincie”, zegt Tom De Meester, provinciaal voorzitter van de PVDA+.

De partij presenteert vier speerpunten. De PVDA+ wil wonen betaalbaar maken door de bouw van sociale woningen en controle op de huurprijzen. De energieprijzen moeten omlaag door een vermindering van de btw op gas en elektriciteit van 21% naar 6%. De gemeentes moeten extra financiering krijgen zodat taksen en belastingen na de verkiezingen niet verhoogd moeten worden. Tenslotte wil de PVDA+ ook op federaal niveau een miljonairstaks invoeren. “Dat brengt 8 miljard euro op”, zegt Tom De Meester. “Geld dat we hard nodig hebben voor sociale woningen, scholen, kindercrèches en beter openbaar vervoer.”

De PVDA+ dient in het hele land lijsten in voor de provincieraadsverkiezingen, ook in Oost-Vlaanderen. “Overal in Oost-Vlaanderen kunnen mensen dus PVDA+ stemmen voor de provincieraad”, besluit Tom De Meester. In Gent wordt de lijst voor de provincieraad getrokken door Lydie Neufcourt, lerares en lid van het nationaal partijbestuur van de PVDA+.

In Deinze trekt arbeider Jeroen Devaere de lijst. In Eeklo voert het Zelzaatse PVDA+gemeenteraadslid Dirk Goemaere de provincieraadslijst aan. De andere lijsttrekkers voor de provincieraad zijn François Vergucht (Geraardsbergen), Dirk Schollaert (Oudenaarde), Anja Severens (Dendermonde), Jan Vandeputte (Sint-Niklaas) en Romain Dierickx (Aalst).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here