Karnaval Ledeberg onder dak in een tent

Door een verslag van de Gentse brandweer werd de capaciteit van de feestzaal te Ledeberg teruggebracht tot 200 bezoekers. Nu ja, onze bewindvoerders hebben zin voor humor. Voor rustige evenementen mag er toch wat meer volk aanwezig zijn. Zo mocht er vorige maand voor de (geslaagde) nieuwjaarsreceptie een heel pak meer volk binnen, de mensen moeten tenslotte toch weten voor wie ze moeten kiezen! Het ziet er naar uit dat de nieuwjaarsreceptie van Ledeberg de die van het Sint-Baafsplein achterna gaat. Daar mocht er twee keer meer volk naar het voltallig schepencollege gaan kijken dan naar Clouseau. Besluit: als ge de burgemeester inviteert dan mag er dubbel zo veel volk binnen!

Maar voor een evenement met een grote volkstoeloop zoals de Prinsenverkiezing van Ledeberg Karnaval is die limiet van 200 man echt te krap, zegt Patrick Van Damme van het Ledebergse karnaval. Bovendien is Ledebergplein op 11 februari niet vrij vanwege de zondagse markt. Gelukkig zijn er een aantal sponsors en werkte de Dienst Feestelijkheden mee aan een oplossing. Er wordt een verwarmde feesttent op de Hundelgemsesteenweg rechtover Speurder geplaatst, meer bepaald aan de afrit van de B401. De vraag is nu: wat voor 2007? Verlaat Karnaval het Ledebergse grondgebied en verhuist de verkiezing naar het dienstencentrum van Gentbrugge? Hopelijk beslist het stadsbestuur om de feestzaal tegen die tijd grondig te renoveren.

Afspraak dus op zaterdag 11 februari om 20 uur voor de twaalfde Prins Karnavalverkiezing. De grote kandidaat voor de prinsentitel is Plasco van de Karnavalgroep De Buit'nlupers. Die avond wordt tevens de zevende Prinses Karnaval Ledeberg verkozen. Voor de vrouwelijke titel zijn er twee kandidaten: Poepelet van de carnavalsvereniging Dutsenclub die in het strijdperk treedt tegen Sarah die voor de Karnavalgroep Buit'nlupers aantreedt. De nieuwe Prins en Prinses zullen het voortouw nemen op de 21ste Ledebergse Karnavalstoet die op zaterdag 11 maart vanaf 15 uur, onder het motto "Woar zijme wulder mee bezig", door de straten van Ledeberg trekt. Ze zullen ook de talrijke Ledebergse karnavalisten door de vierdaagse Ledebergse karnavalgekte van 10 tot en met 13 maart loodsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here