Openluchtcinema in de Stadstuin van Ronse

Ronse – De Stadstuin, op de heuvel tussen de Verlorenstraat en de Oscar Delghuststraat, zal de komende maand worden omgetoverd tot een grote openluchtbioscoop. Vier vrijdagavonden op rij kan je er het weekend starten met een gratis filmvertoning in het amfitheater. Vanaf 20u30 is iedereen welkom, de film start telkens na zonsondergang bij het invallen van de duisternis, ten laatste om 21uur.

Op vrijdag 14 september wordt de film ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ vertoond, een modern sprookje dat het verhaal van de jonge Amélie vertelt die op een dag besluit dat ze met kleine dingen andere mensen gelukkig kan maken. De film werd meermaals internationaal bekroond. Welke films er op 21 september, 28 september en 5 oktober te zien zullen zijn, blijft voorlopig nog een verrassing.

De organisatoren V.A.A.K. vzw en Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen vzw (wijkwerking Ronse) hopen met het initiatief bij te dragen aan de toegankelijkheid van de Stadstuin en de betrokkenheid van buurtbewoners. “Op langere termijn kunnen acties als deze zeker bijdragen tot een positief imago voor Ronse, en de Stadstuin in het bijzonder. Het amfitheater in de Stadstuin is een uitgelezen plek voor een evenement als een openluchtcinema. We kunnen stellen dat binnen het huidig stedelijk planningsdenken de Stadstuin enerzijds een kernstadversterkende attractiepool kan worden en anderzijds via activiteiten op deze locatie een nieuw bindmiddel kan vormen om de onmiddellijke buurt en de aangrenzende wijken op te tillen en een nieuwe impuls te geven”

Nog een tip van de organisatoren: “Het kan ’s avonds fris worden. Voorzie dus best extra kledij, een kussen om op te zitten en een warm deken!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here