In Gent mogen mannen een rok dragen en in bloot bovenlijf

U heeft ongetwijfeld de discussie in de pers al gevolgd over Oostende: daar klaagt een schepen van OpenVLD over de “onaangepaste kledij” van de bezoekers van de stad. Blote buiken, dat hoort niet in de winkelstraten – zo wordt gezegd. En wordt o.m. geopperd om verbodsborden te plaatsen, boetes in te voeren, enz. In het buitenland zijn dergelijke zaken schering en inslag: zo deelt Barcelona effectief boetes uit bij onaangepaste kledij.

Nu, Gent heeft dat niet nodig. We weten wat gepaste kledij is, maar tegelijk weten we ook dat “gepaste kledij” iets tijdelijk is. 50 jaar geleden was het ondenkbaar dat vrouwen in broek, shortje of korte rok buiten gingen. Of mannen in een hemd met korte mouwen naar de winkel gingen.

Sander Van der Maelen, 5de plaats provincieraad voor sp.a Gent: “Gent is de max. Hier mogen mannen een rok dragen, vrouwen een broek en iedereen mag in bloot bovenlijf de stad in. We zeggen altijd: het innerlijke telt, niet het uiterlijke. Laten we ons daar aan houden!”

Daarom voeren we deze namiddag om 16u aan de Graslei een positieve actie voor Gent. Vrouwen, kom in broek. Of in shortje en teenslippers. Mannen, bereid u voor om uw bloot bovenlijf te tonen.

Redactie: Betreft de titel van dit artikel, deze is niet letterlijk, maar met en korreltje zout te nemen, want we hebben vernomen dat aanzetten tot… strafbaar is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here