Twitterde Jurgen Verstrepen de mening van Vlaanderen?

Het parket heeft de opdracht gegeven om Jurgen Verstrepen te verhoren en een onderzoek in te stellen naar zijn uitspraken op twitter. Hij twitterde kort na de vrijlating van Michèle Martin volgende woorden “niet zeveren, als we samen leggen (public funding) dan kunnen we toch een Albanees vinden én betalen die #MichèleMartin neerlegt..kandidaten?”

“Ik zal vrijwillig mijn medewerking geven -men moet mijn parlementaire onschendbaarheid niet opheffen dus- aan deze staatgevaarlijke hoogdringende zaak want ik respecteer de rechtsstaat en de prioriteiten van politie en parket. Ik zal ook al mijn tweets van de afgelopen 4 jaar ter beschikking stellen.” zegt Jurgen Verstrepen. Op zijn facebookpagina zijn verschillende reacties te lezen zijn van personen die grotendeels hun steun betuigen aan Verstrepen.

Velen reageren met ongeloof en spreken schande over de eventuele vervolging door het parket. Volgens de wet kan deze uitspraak aanzetten tot geweld en is degene die de uitspraak deed medeverantwoordelijk voor de eventuele agressie tegen het slachtoffer. Martin in dit geval.

Hierbij citeren we enkel reacties op facebook:

Glen VDS. Wa had ge nu ook verwacht? In het vervolg miss 2 keer nadenken over wa ge tweet 😉

Rik R. Jurgen is zeer zwaar in de fout gegaan en dat weet hij maar al te goed…………

Bram G. Of je dit al dan niet had moeten twitteren laat ik in het midden, maar ik ben er vast van overtuigd dat als Alex Agnew of Geert Hoste hetzelfde hadden gezegd, dat iedereen het een ‘billenkletser’ had gevonden.

Wesley K. Michel Martin laten ze vrij en een gerespecteerd politicus verhoren ze omdat hij de mening van zowat iedere Belg verkondigd… Belgische justitie volgen wie volgen kan waar is dan de vrijheid van meningsuiting ook ergens voorgeschreven door het hof van de mensenrechten als ik me niet vergis….. en bedreigingen waar? als ze het niet willen inzien dat het niet letterlijk bedoeld is moeten ze daar ook maar eens een brilleke opzetten

Bjorn T. Veel succes Jurgen, ik steun je!! Ps.Vraag hen alvast om ons land (België) van naam te veranderen in ‘Absurdistan’!! Vrije meningsuiting en een open discussie losweken, zoals je deze morgen op Radio 1 tot een mooie menselijke verklaring bracht, kan blijkbaar niet.. Jonge boefjes die onlangs een buschauffeur van de Lijn, lijfelijk neerknallen en hem werkombekwaam achterlaten: binnen de 24u. vrij.. Enfin, begrijpbaar in Absurdistan!;) Een recediviste als M. Martin mag toch ook vrijkomen met Lejeune?.. In een klooster welliswaar, maar blijkbaar wil ze extern werk zoeken ?? Bon, stof genoeg om jouw pleidooi te steunen. Good’luck! Amai.. Moge het gézond verstand hier in Absurdistan eenmaal hier zegevieren!! Grtz

Lees meer op http://www.facebook.com/jurgen.verstrepen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here