Passagiers Queen Mary 2 gaan in staking

De passagiers van het luxe passagierschip QM2 gaan in staking tegen de belabberde service. Bovendien hangt er een gigantische schadeeis in de lucht. De exploitant van het schip, Cunard, stelde meer dan 1.000 passagiers voor de helft van de kosten terug te betalen. Door een ongeval bij het verlaten van een haven in Florida veranderde het schip van koers en sloeg noodgedwongen drie havens over. Maar de passagiers eisen veel meer. Er werden dure vliegtuigtickes gekocht en velen hadden een verblijf geboekt in één van de te bezoeken aanlegplaatsen.

De rijke oudjes zitten nu negen dagen onafgebroken tegen hun zin op het schip terwijl het meerdere exotische vakantiebestemmingen voorbij vaart. Tot overmaat van ramp heeft het schip zijn stabilisatoren uitgeschakeld om vrijdag nog op tijd in Roi de Janeiro te laten aankomen. Resultaat was een massale uitbarsting van zeeziekte. Zelfs geharde zeerotten gingen voor de bijl en volgens het personeel is het de ellendigste reis die ze ooit meemaakten.

Een groep militante passagiers wil zich bij aankomst in Rio opsluiten in hun cabine en zo het schip beletten om verder te varen. Ondertussen groeit het aantal passagiers dat gerechtelijke actie wil voeren tegen de rederij. Het schip heeft al meerdere malen pech gehad. Zo kwamen in 2003 liefst 15 mensen om het leven toen een van de dekken instortte tijdens werken aan het schip. Ook de maidentrip werd gekenmerkt door een aantal ongevallen en ongemakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here